Zestigplussers nemen het er van als het op vakantie aankomt

Zo slecht is het met de oudjes dus helemaal niet gesteld! Want reizigers tussen 60 en 69 jaar laten zich tijdens het plannen van hun reis het minst leiden door de kosten. Uit een Brits onderzoek blijkt dat deze leeftijdsgroep gemiddeld ook het meeste uitgeeft aan een vakantie, omgerekend bijna 930 euro. Toe maar! We hebben toch crisis? Mensen rond de pensioensgerechtigde leeftijd gaan ook het langst op vakantie, gemiddeld 11.15 dagen, en doen dat meestal meerdere keren per jaar. Ervaren jullie dat net zo? Ik denk dat het ook enorm meespeelt dat je niet meer bent gebonden in het belachelijke dure hoogseizoen op vakantie hoeft! Uit het onderzoek onder 5000 Britse vakantiegangers door de vergelijkingssite TravelSupermarket blijkt verder dat reizigers in de leeftijdscategorie 50-59 jaar de meest avontuurlijke bestemmingen kiezen voor hun vakantie.  Reizigers tussen de 30 en 39 jaar voelen zich volgens het onderzoek het meest aangetrokken tot een vakantie in een kuuroord. Hun keuze voor een niet-avontuurlijke vakantie wordt gevoed door het feit dat ze veelal kleine kinderen hebben. De Britse leeftijdsgroep tussen 18 en 29 is avontuurlijker. Deze generatie heeft Azië als favoriete reisbestemming. Ook heeft zij het laagste vakantiebudget met een gemiddelde van ruim 631 euro.

Lees ook:Vrouwen zeker in bikini als ze 59 jaar zijn!
Lees ook:Vakantie is ongezond
Lees ook:55-plussers gek op vakantieromances (maar niet op safe sex!)
Lees ook:Vijftigplussers flirten er tijdens de vakantie flink op los
Lees ook:Nederlandse vakantiegangers ontspannen snel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>