Senioren gaan niet zonder tablet op vakantie!

Grappig….. vrijdag gaan we een weekje weg en er werd net uitvoerig overleg gepleegd nemen we wel of niet de tablet mee. Lees ik op de site van ANWB dat van alle senioren in Nederland maar liefst 51% hun tablet meeneemt op vakantie. We kunnen niet meer zonder! De tablet heeft daarmee de laptop ingehaald.

 

 
Uit een peiling van SeniorWeb onder 777 ouderen blijkt dat 51% van de senioren hun tablet meeneemt op reis. Was twee jaar geleden de laptop nog het populairste apparaat dat meeging op vakantie (50%), nu is dat de tablet. De laptop gaat nu nog in ruim een kwart van de reistassen mee. Een digitale camera is in de meeste koffers te vinden (89%), en ook een e-reader gaat al geregeld mee (28%).

Op veel vakantiebestemmingen is tegenwoordig WiFi beschikbaar. Een WiFi-toegangspunt is dan ook voor  75 procent van de senioren de belangrijkste manier om online te gaan. 13 procent van de senioren die een tablet, laptop of smartphone meenemen, gebruikt een 3G- of 4G data-abonnement om te internetten (eventueel met buitenlandbundel). Eén op de tien senioren blijkt op vakantie geen internet op het eigen apparaat te gebruiken.

De belangrijkste reden om tijdens de vakantie online te zijn is om via e-mail contact te onderhouden met het thuisfront (49%). Verder kijkt men veel naar de weersvoorspellingen en naar het nieuws (resp. 37% en 36%). Contact onderhouden via WhatsApp doet zo’n 15%. Verder vinden veel senioren internet handig om informatie over de omgeving op te zoeken (23%), en om routebeschrijvingen op te zoeken of de weg te vinden (17%).

Lees ook:Helft senioren kan niet meer zonder digitale wereld
Lees ook:Meerderheid senioren wil digivaardig zijn
Lees ook:Helft senioren denkt niet meer online te gaan
Lees ook:Jong en oud….. we zijn steeds langer online
Lees ook:Senioren zijn massaal online tijdens vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>