Op 2 wielen naar 2.700 meter…..

image004Het is geen geheim: Nederlanders zijn dol op fietsen. Maar wil je ook eens ervaren hoe het is om door de bergen te fietsen? Een uitdagende route met de mountainbike, ontspannen cruisen op de E-Bike of stunten in het Bike Park: fietsen in de Oostenrijkse bergen is machtig. Het Stubaital is een gletsjerdal in Zuid-Tirol, waar je met de tweewieler alle kanten op kunt. De ruim 700 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes heeft verschillende gradaties en op de Bike Academy leren de ervaren gidsen je alle ins en outs. Wie de hoogteverschillen niet ziet zitten: geen nood, er zijn ook E-Bikes beschikbaar, waarmee je net zo makkelijk naar boven als naar beneden zoeft. Kom op, stap op!

Fietsen in de bergen is niet hetzelfde als fietsen in plat Nederland, dat is logisch. Op de Bike Academy in het Fulpmes Adventure Park staan daarom trainers klaar voor iedereen die wil leren mountainbiken op bergroutes. Het draait allemaal om techniek, zelfvertrouwen en weten wat je moet doen in onverwachte situaties. Zo komen niet alleen de relaxte Zauberwald Runde, maar ook meer extreme tochten, zoals die naar de Starkenburger Hütte, binnen het bereik van de (nog) niet doorgewinterde biker. Voor wie de volledige controle heeft is er het Tyrol Bike Park in Wipptal. In dit spectaculaire funpark gaan freeriders los op de downhill trails en de slopestyle course. Er is ook een warm-up zone en natuurlijk het best mogelijke materiaal om mee te freestylen.

Je hoeft natuurlijk helemaal geen super sportieve biker of beweeglijke waaghals te zijn om in Stubai op de fiets te stappen. Juist ook de meer ontspannen wielrijders komen aan hun trekken. Aan de voet van de Stubaier gletsjer opent in juni een reusachtig bike paradijs, speciaal voor E-biking. Comfortabel, relaxt en toch sportief: met zo’n milieuvriendelijke, elektrische fiets zoef je dankzij de trapondersteuning met gemak door het berglandschap. De hypermoderne E-Bikes zijn in heel Stubai te huur en onderweg zijn verschillende accu-verwisselpunten. Elke woensdag worden gratis tours door het gebied georganiseerd, ideaal voor iedereen die de prachtige omgeving op twee (elektrisch aangedreven) wielen wil verkennen.

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, waaronder de bekende Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, van wintersport met 59 afdalingen tot een zomer in de natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga. Wie ook in de zomer de sneeuw in wil, gaat naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Zie voor meer informatie, aanbiedingen en evenementen www.stubai.at/nl.

 

Lees ook:Helft Nederlanders: “E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid”
Lees ook:Een op vijf Nederlanders denkt onterecht: ‘E-bike illegaal voor je zestiende’
Lees ook:Loslopende dieren op de wandelroute van safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Kijkje achter de safarischermen Beekse Bergen
Lees ook:Madurodam zoekt nieuwe bewoners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>