Cultuur aan Zee: hoogwaardige ku(n)stevenementen in Noordwijk

Noordwijk is voor de kunst- en cultuurliefhebber deze zomer absoluut een bezoekje waard. Tot en met eind september vormt de charmante badplaats het podium voor Cultuur aan Zee. De zee speelt bij alle evenementen een rol. Soms als decor, dan weer als inspiratiebron en vaak als podium van kunsten. De evenementen zoals Opera aan Zee, Openlucht Theatervoorstellingen, BeeldenBoulevard en het Schilderfestival zijn kwalitatief van hoogstaand niveau en in veel gevallen nog gratis ook. Een volledig overzicht van Cultuur aan Zee is te vinden op www.noordwijk.nl. Hieronder een greep uit de evenementen.  1 mei t/m 4 mei 2009
Requiemuitvoering Misa Tango

Het nog nauwelijks in Nederland opgevoerde werk van de Argentijnse componist Luis Bacalov vormt het centrale onderdeel van de opera die wordt uitgevoerd door een sopraan, tenor, koor en symfonieorkest.

www.kunstklank.nl
Organisatie: Stichting Kunstklank

20 mei t/m 1 juni 2009
Opera aan Zee

Een zomerfestival met prachtige opera, openluchtconcerten (gratis) en operadiners. In de opera’s staan veel jonge vocalisten, dirigenten en musici.

www.operaaanzee.nl
Organisatie: Stichting Opera aan Zee

6 juni t/m 19 juli 2009
BeeldenBoulevard

Pal aan zee verrijzen twintig monumentale beelden en installaties van topbeeldhouwers. Een bijzondere expositie met hoogwaardige kunst en gerespecteerde kunstenaars.

www.beeldenboulevard.nl
Organisatie: Stichting BeeldenBoulevard

20 en 21 juni 2009
Tuinmarkt Onder de Linden

Onder de eeuwenoude lindebomen vindt elk jaar de sfeervolle “Markt onder de Linden” plaats. Dit evenement met tuinmarkt, muziek, kunst- en opentuinenroute trekt ieder jaar planten- en tuinenthousiasten uit het gehele land naar Noordwijk.

Organisatie: Genootschap De Oude Dorpskern

15 juni t/m 21 juni 2009
Schilderfestival

Zo’n 75 professionele schilders uit binnen- en buitenland maken 750 tot 1000 olieverfschilderijen in één week tijd, van Noordwijkse taferelen. Het publiek wordt direct betrokken: schilderijen ‘live’ bekijken en kopen, naast tal van andere activiteiten.

www.schilderfestival.nl
Organisatie: Stichting ExpoZee

3 juli t/m 11 juli 2009
Valle Tango

Professionele musici en artiesten creëren samen met zorgvuldig gecaste amateurs een voorstelling met zang, dans, poëzie, spel en videokunst. Een ‘grand theatre’ in de open lucht, spektakelstuk voor ogen, oren, zinnen.

www.kunstklank.nl
Organisatie: Stichting Kunstklank

16 juli t/m 20 augustus 2009
Zomerserie Muziek in Jeroen

Serie concerten van Nederlandse toporganisten op het toporgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. De Zomerserie is Nederlands oudste bestaande concertserie.

Organisatie: Muziek in Jeroen

13 t/m 16 augustus 2009
Bloemententoonstelling in de NH-Kapel

Unieke bloemententoonstelling buiten Flora Holland. Vanwege de zeer succesvolle 1e editie in 2008 is er in 2009 ook weer een tentoonstelling.

Organisatie: Bloem en Zee

Lees ook:Naar de Parade met je kleinkind
Lees ook:European Sand Sculpture Festival in Noordwijk
Lees ook:WinterMarkt in Noordwijk aan Zee: uitwaaien en kerstshoppen
Lees ook:FloraHolland Zomerbloemenshow 2009 in Noordwijk
Lees ook:Edwin Rutten presenteert Klassiek op het Amstelveld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>