Hoe men vroeger de was deed

Je kinderen en kleinkinderen zullen hun ogen uitkijken zondag 18 april a.s. in de Eynderhoof. Niet alleen  het formaat onderbroek dat onze ouders vroeger droegen zal ze shockeren, ook  de manier waarop dit ondergoed gewassen werd zal ze verbazen. Geloven doen ze je toch niet als je zegt dat er vroeger een grote ketel op het fornuis stond met het wasgoed erin, laat staan dat je zegt dat het ondergoed ook nog gestreken werd.

Gewoon confronteren en er een leuk dagje van maken, dat werkt altijd het beste. Ook een aanrader deze dag is de tentoonstelling “gewassen en gestreken” die bezocht kan worden in Eynderhoof. Deze tentoonstelling laat oude tijden herleven en hier kun je zien hoe de vroegere generatie het klusje klaarde. Hier kan je ook de verschillende strijkijzers van toen bewonderen en zien dat het allemaal niet zo snel en handig ging als nu.

Natuurlijk loopt men deze dag in klederdracht uit grootmoederstijd en kunnen de kinderen mee de was doen. Om het geheel in sfeer te brengen, wordt de middag opgeluisterd door een Nederweerter zanggroep die liederen in het dialect ten gehore brengt.

Lees ook:Eén op de drie mannen verschoont ondergoed niet dagelijks
Lees ook:Terracottasoldaten doen het goed
Lees ook:Dagelijks douchen is slecht voor de huid
Lees ook:IKEA 35 jaar thuis in Nederland
Lees ook:Leukste tentoonstelling van Nederland: ReclameKlassiekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>