Koninginnedag op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is op 30 april onderdeel van de “Oranjeroute Apeldoorn”, waarlangs veel culturele activiteiten worden aangeboden. De entree tot het paleis is deze dag sterk gereduceerd: volwassenen betalen € 5,00 per persoon en voor kinderen tot en met 17 jaar is de entree gratis.

Een feestelijke erepoort naar ontwerp van de Apeldoornse kunstenaar Ferry Staverman verwelkomt de bezoekers bij de laan richting het paleis. Op het voorterrein wordt een gratis kinderprogramma aangeboden. Jonge bezoekertjes kunnen in de “De Kindertuin” meedoen aan het beschilderen van een levensgroot Koninginnedagschilderij, geschminkt worden en smullen van een oranje suikerspin. Paardentrams zorgen voor nostalgisch vervoer tussen Paleis Het Loo en de kunstmarkt “Kunst aan de Loolaan”.

In het paleis zijn recent geopende tentoonstellingen te zien, zoals “In de koninklijke poppenkraam”, met de complete poppenverzameling van koningin Juliana, en de tentoonstelling over hoffotograaf Franz Ziegler. De koninklijke stallen bieden plaats aan de expositie “Door de lens van Pieter van Vollenhoven”, met prachtige natuurfoto’s die gemaakt zijn in de omgeving van Het Loo. Ook is het dak van het paleis geopend voor een weidse blik over het voorterrein met de festiviteiten, de tuinen van Het Loo en het omliggende park. Speciaal ter gelegenheid van de herdenking van het 30-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix is er in de oostvleugel van het paleis een zaal ingericht met troonzetels.

Voor meer informatie, zie www.paleishetloo.nl en  www.oranjefeestenapeldoorn.nl.

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:De poppenverzameling van koningin Juliana
Lees ook:Een unieke verzameling speelgoed op Paleis Het Loo
Lees ook:Prinse(sse)ndagen op Het Loo
Lees ook:Bijzonder: schrijftafel uit Paleis Soestdijk in kringloopwinkel
Lees ook:Wilhelmina’s Levensavond; de stille jaren op Het Loo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>