Middelburg Koninginnestad 2010

Koningin Beatrix bezoekt op 30 april samen met haar familie het Zeeuwse Middelburg. De koningin bezoekt ’s ochtends eerst Wemeldinge en zal rond het middaguur aankomen in de binnenstad van Middelburg. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en vijfde monumentenstad van Nederland. Ter gelegenheid van het bezoek van koningin Beatrix zijn er in de stad de hele dag door uiteenlopende festiviteiten georganiseerd. In totaal worden er zo’n 50.000 bezoekers verwacht, terwijl voor ongeveer de helft van hen een plek langs de looproute beschikbaar is. Voor bezoekers die geen plekje langs de route kunnen vinden is er op de Loskade een evenemententerrein ingericht met videoschermen en tal van leuke activiteiten. Ook wordt er een vlootschouw gehouden. Als gevolg van het bezoek zal de binnenstad op 30 april beperkt bereikbaar zijn. Inwoners van de binnenstad kunnen gratis parkeren in de parkeergarages aan de rand van het centrum. Voor bezoekers zijn er buiten de stad ruime parkeervoorzieningen met pendeldiensten naar de binnenstad.

De Middelburgse markt wordt na afloop van het koninklijk bezoek hét feestplein van Nederland met optredens van onder andere Kabouter Klus & de Studio 100 band, Ralf (winnaar Eurovisie Kindersongfestival) en Wesley (winnaar Popstars 2010). Ook in de avonduren zijn er optredens van diverse grote (inter)nationale topacts, zoals de Vengaboys en Jeroen van der Boom. Ter afsluiting wordt rond middernacht de Giro d’Italia Feestweek ingeluid. Uiteindelijk zal het in Middelburg op 30 april tot in de vroege uurtjes feest zijn.

Voor meer bijzonderheden over deze dag zie www.koninginnestad.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:“De Koningin & Ik”… een nieuwe TV-serie
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd
Lees ook:Koningin Beatrix viert 75e verjaardag
Lees ook:Beatrix wast ondanks verdriet vrijwillig honden voor NL DOET
Lees ook:Vaste couturier Koningin Beatrix overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>