Als je liefhebber bent van wild, dan zit je de komende maanden helemaal goed. Restaurants in de Achterhoek bereiden zich weer voor op het wildseizoen dat loopt van half oktober tot en met eind december.
Het is dit jaar de dertigste keer dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit. Daarom zijn er dit jaar extra bijzondere arrangementen, een dik kookboek met recepten van de Achterhoekse chef-koks en natuurlijk voordelige aanbiedingen om met de streek en de specialiteiten kennis te maken. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft het geheel gevat in een dikke (gratis!) brochure met alle informatie over de restaurants en de arrangementen. Ook bevat de website www.wildetenindeachterhoek.nl alle actuele informatie.
Bij de restaurants staat culinair genieten voorop. Wat denkt je van een bitterballetje van het duivenboutje, in berkenbier gestoofd konijn met bloedworst en mirabellen? Of gebakken balkenbrij van wildzwijn? Een met kruidenkorst gebakken reebok rugfilet met ravioli van spitskool is ook niet te versmaden! Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd.
Lees ook:Wild eten doe je in de Achterhoek
Lees ook:Geniet van de Franse Restaurant Week
Lees ook:Fietsen en wandelen in de achterhoek
Lees ook:De beste Belgische restaurants
Lees ook:Culinaire hoogstandjes op Heerlijk Rotterdam