(H)eerlijk uit eten tijdens de Fairtrade Restaurant Week 2010

Van 25 t/m 31 oktober organiseren Puur! uit eten, de duurzame culinaire gids, en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk, de Fairtrade Restaurant Week 2010. Restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met Fairtrade ingrediënten.In restaurants is het aanbod van duurzame gerechten nog beperkt. Daar gaat in oktober iets aan gedaan worden! In de Fairtrade Restaurant Week kun je tijdens een avond uit het verschil maken. De kwaliteit van de gerechten staat natuurlijk voorop, maar een gerecht met een mooi verhaal smaakt nog beter.

Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Wanneer een product het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade heeft weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben ontvangen en kunnen investeren in een betere toekomst.

Hoe werkt het? Reserveer bij een restaurant naar keuze en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij om dit zelf samen te stellen. In ieder gerecht moet minimaal één Fairtrade ingrediënt zijn verwerkt en bij voorkeur meerdere zoals ananas, banaan,  avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie. Een overzicht van alle restaurants vind je op de website: www.fairtraderestaurantweek.nl

Lees ook:Restaurant Week van augustus naar eind september
Lees ook:Gratis Fair Trade Ontbijtje
Lees ook:Zaterdag 29 augustus gaat de Nationale Mosselweek van start
Lees ook:3-gangen menu bij toprestaurants voor 25 euro
Lees ook:De restaurantweek: eet, drink en geniet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>