Eerbetoon aan Freddie Mercury in GelreDome

In het jaar dat Freddie Mercury zijn 65ste verjaardag zou vieren, vindt in GelreDome de spectaculaire show The Queen Experience plaats. Een spectaculair eerbetoon aan een van de grootste zangers aller tijden, Freddie Mercury.  Hij stierf op 24 november 1991 aan de gevolgen van aids. Dat hij aan de ziekte leed, werd pas één dag voor zijn overlijden officieel bekend gemaakt.

Deze eenmalige show, op 18 november, is tot stand gekomen in samenwerking met de stichting Stop aids now! Freddie Mercury was een van de eerste wereldartiesten die overleed aan AIDS. De dood van Freddie Mercury maakte wereldwijd diepe indruk in een tijd dat de ziekte AIDS nog relatief onbekend en een taboe was. Helaas heeft de ziekte zich de afgelopen jaren in een zorgwekkend tempo verspreid en sinds 2000 zet STOP AIDS NOW! zich in om deze ziekte in ontwikkelingslanden een halt toe te roepen.

Zo’n 35.000 belangstellenden kunnen twee uur lang luisteren naar hits als Don’t stop me now, We are the champions en Bohemian rhapsody. De nummers worden gezongen door de van oorsprong Amerikaanse zanger Joseph Clarke.

De voorverkoop voor The Queen Experience is dinsdag 24 mei begonnen en van ieder verkocht kaartje gaat 1 euro naar Stop aids now!

Lees ook:Lefgozers gezocht!
Lees ook:Gordon stopt ermee
Lees ook:ABBA Gold – The Concert Show
Lees ook:Met Radio Nostalgia terug naar de jaren 50, 60 en 70
Lees ook:Tina Turner in Gelredome!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>