Oude meesters bezorgen senioren onvergetelijke dag

Schermafbeelding 2013-06-28 om 11.16.00Tijdens de jaarlijkse KPN XL Dagen, een initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds, hebben ruim 500 ouderen uit het hele land een onvergetelijke dag beleefd in het Rijksmuseum. Onder begeleiding van 500 vrijwilligers – medewerkers van KPN die zich vrijwillig inzetten – zijn zij rondgeleid langs de eregalerij. De KPN XL Dagen is een van de projecten van het KPN Mooiste Contact Fonds. Dit fonds ondersteunt maatschappelijke initiatieven en stimuleert sociaal contact. Kwetsbare groepen in de samenleving, zoals ouderen, staan centraal binnen de projecten van het fonds omdat het risico op sociaal isolement voor hen het grootst is. Bij alle projecten wordt gekeken naar de mogelijkheden om ICT in te zetten om sociaal contact voor de doelgroepen mogelijk te maken. Specifiek hierin is het persoonlijk contact tussen mensen. Mark Versteegen, directeur sponsoring bij KPN: “Dit doen wij dan ook niet alleen met producten en diensten, maar juist ook met onze mensen, die zich belangeloos inzetten.”“Een fantastische dag, ik heb ontzettend genoten en voel mij heel bijzonder. Een dagje uit doet mij heel goed”, aldus mevrouw Nienhuis die in het woonzorgcentrum Tuindorp Oost in Utrecht woont. Zij is ‘s ochtends door haar KPN-begeleider opgehaald in Utrecht waarna zij gezamenlijk per bus naar het Rijksmuseum zijn vertrokken. Na een feestelijke ontvangst in een aparte ruimte van het museum begon de rondleiding. Er waren onder andere prachtstukken uit de Gouden Eeuw te zien.

Ook het Rijksmuseum is trots op de samenwerking, op die manier kan het ruimte bieden aan belangrijke initiatieven. Francine Hijmans, accountmanager sponsoring van het Rijksmuseum: “Ik ben zelf gaan kijken hoe de dagen verlopen en ik word heel blij van alle vrolijke en enthousiaste blikken. KPN biedt ouderen de mogelijkheid een uitgebreid bezoek aan het museum te brengen wat anders voor deze mensen niet mogelijk was geweest. En dat maakt dit soort samenwerkingen zo belangrijk!”

Over KPN Mooiste Contact Fonds

Het KPN Mooiste Contact Fonds, opgericht in 2008, heeft als doel kwetsbare groepen in de samenleving te helpen hun sociale isolement te doorbreken. Het fonds draagt met financiële middelen en ICT-oplossingen bij aan maatschappelijke projecten, zoals KPN KlasseContact voor langdurig zieke leerlingen, en InContact voor alzheimerpatiënten. Omdat sociaal contact vooral om mensen draait, zetten jaarlijks 2.000 medewerkers van KPN zich vrijwillig in om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Lees ook:KPN trakteert 865 ouderen op sfeervol kerstdiner
Lees ook:Mooiste Contact Diners brengen 800 ouderen bij elkaar
Lees ook:Vier het Leven in beeld in documentaire Prins en Prinses
Lees ook:Ouderenfonds lanceert 10-Stratenplan tegen eenzaamheid
Lees ook:40% ouderen zegt eenzaam te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>