Mooiste Contact Diners brengen 800 ouderen bij elkaar

123-112818ae1ebe8d8ec5a5cacd83e7c015Ruim 800 ouderen vierden dit jaar kerst op een wel heel bijzondere manier. Tijdens de Mooiste Contact Diners zetten meer dan 400 KPN-medewerkers zich alweer voor het zesde jaar vrijwillig in om de ouderen in de watten te leggen. Doel is om de ouderen te trakteren op een diner waar ze mensen kunnen ontmoeten, en waar ze nog lang van kunnen nagenieten. Willeke Alberti zorgde voor de muzikale omlijsting van de diners, die in KPN-kantoren in drie steden plaatsvonden. De diners zijn een initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds.

 

 

De afgelopen periode vierde het KPN Mooiste Contact Fonds – samen met het Nationaal Ouderenfonds, Hilverzorg en het Leger Des Heils – kerst in Amersfoort en Groningen en vandaag in Den Haag. De reeks wordt op 15 december afgesloten in Den Haag met een kerstdiner voor opa’s en oma’s van medewerkers van KPN. Tijdens de diners zijn honderdenvrijwilligers actief in verschillende rollen; zo begeleiden ze het vervoer van en naar het diner, staan ze in de keuken of de bediening. Daarnaast eten de vrijwilligers mee en knopen ze natuurlijk een gesprek aan met de gasten.

Nieuw dit jaar zijn de ouderen die zijn uitgenodigd als deelnemer aan het project Zilverlijn. Zilverlijn is in maart 2015 gestart en is een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, waarbij ouderen die zich eenzaam voelen, regelmatig gebeld worden door een vrijwilliger. Om zo veel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren, en dus ouderen te kunnen bellen, is een speciale bus ingericht die dienst doet als mobiele belcentrale. “Het voelt goed dat we deze groep nu ook kunnen uitnodigen voor de diners”, zegt Mark Versteegen, manager van het KPN Mooiste Contact Fonds. “Naast het telefonische contact kunnen deze ouderen nu ook echt mensen ontmoeten, en daarmee hopen we ze natuurlijk te helpen aan duurzame, sociale contacten. Vanuit de gedachte dat sociale interactie voor iedereen die dat wil, vanzelfsprekend moet zijn.”

Eenzaamheid onder ouderen is een thema dat in Nederland steeds meer aandacht krijgt. Toch zien honderdduizenden senioren elk jaar weer als een berg op tegen de decembermaand met de feestdagen. Daarom organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds al jaren de Mooiste Contact Diners, waarbij het kerstfeest op verschillende locaties door het hele land plaatsvindt. “Van de voorgaande jaren weten we dat zulke diners voor eenzame ouderen veel betekenis hebben”, legt Mark Versteegen uit. “Ze denken er nog lang met veel vreugde aan terug. Bovendien horen we veel verhalen van ouderen en KPN-collega’s die elkaar daarna nog blijven opzoeken, terwijl ze elkaar voor het feest niet eens kenden. En dat is nu precies waar het om gaat, die duurzame contacten.”

KPN Mooiste Contact Fonds
Het KPN Mooiste Contact Fonds, opgericht in 2008, heeft als doel kwetsbare groepen in de samenleving te helpen hun sociale isolement te doorbreken. Het fonds draagt met financiële middelen, ICT-oplossingen en medewerkers bij aan maatschappelijke projecten, zoals KPN KlasseContact voor langdurig en chronisch zieke leerlingen en InContact voor alzheimerpatiënten. Omdat sociaal contact vooral om mensen draait, zetten jaarlijks meer dan duizend medewerkers van KPN zich vrijwillig in om mensen met elkaar te verbinden.

Lees ook:KPN trakteert 865 ouderen op sfeervol kerstdiner
Lees ook:Oude meesters bezorgen senioren onvergetelijke dag
Lees ook:Ouderenfonds in actie voor kerstdiners eenzame ouderen
Lees ook:Ouderenfonds brengt oudere breiers samen in Zaltbommel
Lees ook:Ouderen mishandelen: het begint een trend te worden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>