Bezoek een Middeleeuws Spektakel

Hou jij of je kleinzoon van een middeleeuws spektakel? Dan moet je dit weekend in Dordrecht zijn. Ga samen een dagje terug in de tijd met middeleeuwse activiteiten met als hoogtepunt het grote toernooi.

Hoe spannend is dat?

 Hier gaan ridders elkaar te lijf om de gunst van de jonkvrouwen te vragen. Er is een ‘sprookspreker’ aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te boeien met verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen. Geen middeleeuws feest zonder muziek, er kan dus genoten worden van verschillende acts, waaronder Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt.

Bij smederij Roodbaert kan het publiek meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel.

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

Voor meer informatie: www.middeleeuws-spektakel.nl

Lees ook:Beleef het Middeleeuws Ridderspektakel
Lees ook:Hondenbont?
Lees ook:Start van Meimaand Fietsmaand op Slot Loevestein
Lees ook:Jubileum Urker Mannen Ensemble
Lees ook:Groot Eindejaars Plusconcert in Parijs!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>