Beleef het Middeleeuws Ridderspektakel

Het Middeleeuws Ridderspektakel is een rondreizend evenement voor jong en oud met stoere ridders op paarden, spannende roofvogelshows en een compleet Middeleeuws dorp waar je kan zien hoe de ridders vroeger leefden. Met tal van activiteiten speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassen ridders en jonkvrouwen!

Wapengekletter en trompetgeschal. Maak plaats voor de ridders die elkaar gaan bevechten tijdens het riddertoernooi.

 

 

De data voor de aankomende editie van Ridderspektakel Amsterdam zijn:

Zaterdag 16 augustus 2014
Zondag 17 augustus 2014

De Compagnie van Cranenburgh is een huurlingencompagnie uit de tweede helft van de 14e eeuw. De compagnie bestaat uit zwaardvechters, piekeniers, boogschutters en kanonniers. Deze soldeniers verhuurden zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen in deze periode verdeelden. Zo heeft de Compagnie van Cranenburgh meegevochten in de bekende factiestrijd tussen de Hoeken en de Kabeljauwen, maar ook in Gelre, Friesland en Brabant.
De leden van de Compagnie van Cranenburgh zijn re-enactors (to re-enact betekent ‘heropvoeren’). Het doel van de Compagnie van Cranenburgh is dan ook het historisch correct neerzetten van een middeleeuwse huurlingencompagnie. Daarom moeten we ons goed kunnen inleven in de tijd. Niet alleen de gevechten worden zo authentiek (en veilig) mogelijk uitgebeeld, maar er is ook een volledig uitgerust kampement en zelfs een houten veldversterking! Zo worden alle facetten van het leven in een middeleeuws leger gepresenteerd.

Lees ook:Bezoek een Middeleeuws Spektakel
Lees ook:Historisch archief viert 30-jarig jubileum met acties
Lees ook:Pure Pinksterfair in Gelderland
Lees ook:Gent, een bezoek meer dan waard
Lees ook:Steeds minder vertouwen onder donateurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>