Waterwerken ontvangt 150.000ste bezoeker; dat viert het Zuiderzeemuseum met ijs!

1135-6e15b2f6b16e1b5b6b23e46fc316bc88Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft zijn 150.000ste bezoeker voor het waterdoepark Waterwerken mogen ontvangen. Om deze mijlpaal te vieren worden de eerste 2000 bezoekers van het museum dit weekend getrakteerd op een lekker ijsje. Direct na aankomst met de veerboot in het buitenmuseum worden de ijsjes uitgedeeld. Hierna kunnen de bezoekers Waterwerken verkennen met het verwachte mooie weer.

Directeur Stephan Warnik is erg blij met het hoge aantal: “Waterwerken is nu ruim vier maanden geopend en het is heel mooi om te zien dat er in zo’n korte periode zoveel belangstelling voor is geweest. Het is een bekroning op de vier jaar waarin we hard aan dit project hebben gewerkt. Ik dank alle bezoekers voor hun komst en we hopen hen uiteraard weer te mogen begroeten in de toekomst.”

Waterwerken
Waterwerken is onderdeel van het buitenmuseum en is sinds vrijdag 1 mei 2015 geopend voor het publiek. In 2013 ontving het Zuiderzeemuseum een extra bijdrage van zijn hoofdpartner, de BankGiro Loterij, voor waterdoepark Waterwerken. In het buitenmuseum is hiermee het waterdoepark gerealiseerd. Uit het lage water van het IJsselmeer zijn de vier voormalige Zuiderzee-eilanden Marken, Pampus, Wieringen en Urk als kleine stukjes land herrezen. Het Zuiderzee-eiland Schokland is teruggekeerd op het land terug als speeleiland voor de allerkleinsten. Bezoekers kunnen in het waterdoepark met bootjes de eilanden, met elk een eigen activiteit, verkennen. Waterwerken is open tot en met maandag 21 september. Het buitenmuseum is geopend tot en met zondag 25 oktober.

Lees ook:Zuiderzeemuseum op SAIL en Uitmarkt
Lees ook:Televisieserie over het Zuiderzeemuseum start 28 april
Lees ook:Frisse winterwandeling door het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Lampionnen en klompbootjes knutselen met de kleinkinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>