Zuiderzeemuseum op SAIL en Uitmarkt

1135-1e2bc31c1518875e9059ac34e9b401e7In augustus presenteert het Zuiderzeemuseum zich op SAIL en de Uitmarkt in Amsterdam. Tijdens SAIL zijn er meerdere ambachten aanwezig en tatoeëert Eddy Wertwijn. Op de Uitmarkt kunnen mensen in de fotobooth op de foto in Volendammer- en Marker klederdracht.

SAIL
In samenwerking met de Vereniging Botter Behoud is het Zuiderzeemuseum aanwezig op SAIL 2015 van donderdag 20 augustus t/m zondag 23 augustus. Op de aanlegkade van het Java eiland zijn ambachten aanwezig, zoals de zeilmaker en nettenbreier. Tatoeëerder Eddy Wertwijn van Tattoo Peter Amsterdam Since 1955, waar de tattooshop in het buitenmuseum op gebaseerd is, tekent en tatoeëert live.

Uitmarkt
Op 29 augustus en 30 augustus 2015 is het Zuiderzeemuseum onderdeel van de BankGiro Loterij Museumgalerij op de Uitmarkt. Bezoekers van de Uitmarkt kunnen hier op de foto in Volendammer- en Marker klederdracht. Een speciale Photobooth staat in de stand van het Zuiderzeemuseum. Ga op de foto en neem de foto enkele minuten later mee naar huis.

Reis je rijk
Deze activiteiten en ambachten geven een impressie van het jaarthema Reis je rijk. In het buitenmuseum ontdekken bezoekers allerlei overzeese bestemmingen. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

Lees ook:Neem je vader gratis mee naar het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gezellige meivakantie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>