Als 50-plusser aan de slag bij het Rijk? Lastig hoor!

De overheid wil dat we lekker lang door blijven werken, maar ondertussen is het bijna niet te doen er als ‘oudere’ ambtenaar aan de slag te komen. Voor 50-plussers is de deur dicht, zo blijkt. Niet chique hoor, een overheid die aan leeftijdsdiscriminatie doet. Ik stel voor dat ze daar maar eens heel, heel snel verandering in brengen! De PvdA wil dat de overheid beter zijn best doet om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan. De partij zegt veel meldingen binnen te krijgen van ouderen die het niet lukt om bij het Rijk aan de bak te komen. Volgens Tweede Kamerlid Pierre Heijnen kan de overheid niet volhouden dat mensen tot hun 67ste moeten doorwerken, terwijl 50-plussers onterecht worden afgewezen als ambtenaar.
De partij kreeg de meldingen in het kader van een onderzoek naar de AOW-plannen. Daar zaten volgens Heijnen ook veel meldingen tussen van afwijzingen door de Rijksoverheid. De PvdA’er wil dat minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken ingrijpt en gaat haar maandag in de Kamer aanspreken op de kwestie. “Er moet een expliciet leeftijdsbewust personeelsbeleid komen om schijn van leeftijdsdiscriminatie weg te nemen”, aldus Heijnen. Ter Horst moet volgens hem onderzoeken hoeveel oudere sollicitanten worden afgewezen, en of dit terecht gebeurt. Ook de begeleiding naar ander werk moet volgens hem beter. Als goed voorbeeld noemt hij de Dienst Justitiële Inrichtingen waar gevangenisbewaarders na vijftien jaar lichter werk kunnen gaan doen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Politiek: deel 50Plus wil Jan Nagel weer als leider
Lees ook:Onrust binnen de partij 50PLUS
Lees ook:50PLUS tweede grootste partij van het land
Lees ook:Meldpunt dure medicijnen geopend door 50Plus-partij
Lees ook:Duitste oorlogsfotograaf Horst Faas (79) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>