Werkende senioren gezonder dan gepensioneerden

Senioren die blijven werken zijn vaker gezond dan ouderen die met pensioen gaan. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Miami, schrijft Nu.nl.

De wetenschappers onderzochten de gezondheidsdossiers van meer dan 83.000 Amerikanen tussen 1997 en 2011. Zij werden ook geïnterviewd. Van de ondervraagden die 65 jaar of ouder waren, werkte dertien procent (parttime of fulltime). De ouderen die niet meer werkten gaven ruim twee keer vaker aan dat hun gezondheid in slechte of redelijke staat verkeerden, dan de ouderen die nog wel werkten.

 

Werkende senioren bleken ook cijfermatig gezonder te zijn, dan ouderen die niet meer werken.
Gepensioneerden hadden 49 procent meer kans op ernstige ziekten als kanker, diabetes en hartfalen. Senioren die met hun handen werkten, hadden het minste kans op dergelijke diagnoses.

“Werkloos of gepensioneerd zijn wordt vaker geassocieerd met grotere gezondheidsrisico’s en slechtere fysieke condities, zelfs nadat cijfers van mensen die roken, te zwaar zijn en dergelijke worden gecorrigeerd,” concluderen de onderzoekers. De onderzoekers erkennen dat het omgekeerde ook vaak waar is: dat senioren moeten stoppen met werken door hun gezondheidsproblemen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Oudere mensen hebben meer last van afleiding
Lees ook:Waarom het huwelijk een positieve invloed op kanker heeft
Lees ook:Verrassend wapen in de strijd tegen kanker: …bloemkool
Lees ook:‘Goed tandenpoetsen kan helpen tegen kanker’
Lees ook:Zoek een partner! (‘Eenzame mensen overlijden eerder’)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>