Ha, tijd voor ontbijt! Tijd voor koffie!

Voor mij komt het niet echt als een grote verrassing, maar uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders al vroeg in de ochtend bij het ontbijt de eerste kop(pen) koffie drinkt. Dat blijkt uit onderzoek van een internationaal koffiemerk naar koffierituelen. Van de 542 ondervraagden neemt 61 procent ook graag de tijd voor koffie in de ochtend. De grootste reden om koffie te drinken is smaak (83 procent), maar voor veel Nederlanders (37 procent) is het ook een manier om op gang te komen.

 

 

Slechts 19 procent van de mensen noemt zich een echt ochtendmens. 54 procent van de ondervraagden typeert zich als het type ‘lekker relaxed’. Hierna volgt het type ‘opstartprobleem’ met 26 procent en het type ‘druk, druk, druk’ met 20 procent.

Binnen de groep ouders met kleine kinderen liggen deze percentages anders. Hier moet bijna de helft (46 procent) zich haasten om op tijd de deur uit te komen. Ochtendrituelen zijn bovendien leeftijdsafhankelijk. Zo grijpen jongeren, zodra ze wakker worden, al snel naar hun telefoon. Het bekijken van hun berichten, ook op social media, behoort voor het merendeel tot het vaste ochtendritueel.  Wij ouderen laten over het algemeen de telefoon vaak links liggen en kiezen er juist voor de ochtend te beginnen met het lezen van de krant in combinatie met koffie (62 procent).

Lees ook:Vrouwen ‘snoozen’ langer dan mannen
Lees ook:Oudere Nederlander slaapt beter dan jongere
Lees ook:Meerderheid Nederlandse werknemers heeft vast ritueel bij koffiemoment
Lees ook:Een op drie Nederlanders slaat ontbijt over
Lees ook:Meer dan de helft van de Nederlanders heeft te weinig tijd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ha, tijd voor ontbijt! Tijd voor koffie!

  1. Rob Alberts

    Ik loop de hele dag met koffie rond!

    Vrolijke groet,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>