Een op drie Nederlanders slaat ontbijt over

Uit onderzoek onder 1.300 respondenten, uitgevoerd door Maurice de Hond in opdracht van een Amerikaanse voedselproducent blijkt, dat één op de drie Nederlanders minstens een keer per week zijn ontbijt overslaat.
Toch vindt 82 procent van de ondervraagden het belangrijk om in de ochtend te eten, omdat ze zich hierdoor goed en energiek voelen. 74 procent voelt zich zonder ontbijt lusteloos, ongezond en hongerig.

De belangrijkste reden voor het overslaan van een ontbijt is volgens het onderzoek een gebrek aan tijd. Een ander vaak gebruikt argument is het ontbreken van eetlust.

 

Bij veel respondenten heerst bovendien onduidelijkheid of ze ‘s ochtends juist veel of juist zo min mogelijk koolhydraten moeten eten.
Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt rond elf uur ‘s ochtends weer honger, ook al is er een ontbijt genuttigd. Eén op de drie Nederlanders die niet ontbijt, grijpt halverwege de ochtend naar een tussendoortje om de honger te stillen.

Maaltijden overslaan zorgt ervoor dat je stofwisseling wordt vertraagt, en dit leidt weer tot traagheid en armere keuzen later op de dag.
Ontbijten dus!  Kies voor brood met een hoog aantal vezels en granen. Vul jezelf ’s ochtends met energie voor de komende dag. Probeer eens yoghurt met muesli en bessen, een met groente gevulde omelet, pindakaas op volkoren toast, of ouderwetse havermout gemaakt met gedroogde kersen, walnoten en honing.

Lees ook:Ha, tijd voor ontbijt! Tijd voor koffie!
Lees ook:Nederlanders blijken blije energiebommen
Lees ook:Avond-vreetbui komt door onze biologische klok
Lees ook:Vakantie is ongezond
Lees ook:Iedereen schept op over salaris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>