Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((14)

Een snikkende Fourniret heeft vandaag vergiffenis gevraagd voor wat onvergeeflijk is. Daarmee heeft Fourniret voor het eerst emotie getoond en wel toen hij aangesproken werd door de dochter van één van zijn ex-werkgevers die hem uit zijn stilzwijgen wilde halen.
Hij veegde enkele tranen weg, zonder evenwel zijn zelfbeheersing te verliezen, toen hij ondervraagd werd door Dominique Cattoire. Zij is de dochter van een bedrijfsleider die door Fourniret bijna vereerd werd toen hij in de jaren zestig een korte periode voor hem werkte.

Foto: Dominique Cattoire, dochter van een voormalig werkgever van Fourniret

De 55-jarige Cattoire nam het initiatief zich rechtstreeks tot Fourniret te richten na haar getuigenis. Ze bracht haar vader in herinnering en had het over de 'naastenliefde' die hij Fourniret aangeleerd had. 'Spreek' en 'Ik zou willen dat je de volledige waarheid zegt', zei Cattoire verschillende keren.

'Ik kan niet. Ik heb een standpunt ingenomen dat ik niet kan veranderen', herhaalde Fourniret met snikkende stem, verwijzend naar zijn eis om het proces achter gesloten deuren te houden. 'Ik zou graag antwoorden op alle vragen, maar niet in het openbaar, nooit in het openbaar', stelde hij. 'Ik wil me kunnen uitdrukken zonder dat ik me moet inhouden.' Cattoire vroeg of Fourniret spijt had en of hij vergiffenis wilde vragen. 'Ik kan vergiffenis vragen, maar je vraagt geen vergiffenis voor wat onvergeeflijk is', antwoordde hij. Toen Cattoire aandrong op een spijtbetuiging, zei Fourniret: 'Ik zal niet antwoorden.'

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (3)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((13)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((15)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (6)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((12)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>