Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((12)

De (vermoedelijke) seriemoordenaar Michel Fourniret werd gisteren voor het gerechtshof van de Franse Ardennen voor de derde keer geconfronteerd met één van zijn slachtoffers: Sandra Noirot. Op 12 februari 2000 werd het toen 14-jarige meisje op het perron van het station van Gedinne benaderd door Fourniret. Hij probeerde haar te ontvoeren, maar ze kon zich losrukken en op een trein springen die net op tijd in het station binnengereden was. Fourniret staat terecht voor poging tot ontvoering en opsluiting. Monique Olivier, die voor het gerechtshof terechtstaat voor vijf van de zeven doodslagen waarvoor haar man berecht wordt, moet zich in deze zaak niet verantwoorden. Tijdens het onderzoek heeft Fourniret de feiten gedeeltelijk bekend.

 

Ontsnapt slachtoffer Fourniret dacht aan Dutroux
Sandra Noirot, het slachtoffer van een poging tot ontvoering in het station van Gedinne in 2000, besefte pas goed waaraan zij ontsnapt is, toen Michel Fourniret in 2003 gearresteerd werd.'Ik ben blij nog te leve', zei de inmiddels 22-jarige Noirot huilend in de rechtbank.

De jonge vrouw legde uit dat een man haar benaderde in het station van Gedinne, waar haar vader haar net had afgezet. Die man was eerst'heel vriendelij' en vroeg haar of ze geen klein meisje gezien had. Vervolgens vroeg hij haar met hem mee te gaan en bood haar 10.000 frank en een baan in Libramont aan, wat Noirot weigerde.

'Ik zag een witte bestelwagen en ik dacht aan Dutroux', zei ze. 'Toen ik nee zei, was hij erg boos'. De man greep haar daarop bij de arm, maar ze kon zich losmaken toen haar trein arriveerde. Het meisje diende 's avonds samen met haar ouders een klacht in bij de rijkswacht. Pas toen Fourniret opgepakt werd, is het meisje bang geworden. Fourniret, die tijdens het onderzoek bekende Noirot te hebben benaderd, zei dat hij'geen enkel strafbaar feit erkent'. (wordt vervolgd)

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (9)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((13)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((14)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((15)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>