Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (9)

Er lijkt geen eind te komen aan het proces tegen serieverkrachter Michel Fourniret. Vnadaag werd hij opnieuw geconfronteerd met een slachtoffer dat wist te ontsnappen aan 'het beest van de Ardennen'.

Eén van de slachtoffers van Fourniret die hem overleefde, leeft nog elke dag in angst. Joëlle Parfondry, die in 1995 (toen 20 jaar oud) in haar hondentrimsalon in Jambes aangevallen werd door Michel Fourniret, heeft voor het gerechtshof van de Franse Ardennen getuigd over de terreur die ze onderging, en over de angst waarin ze dertien jaar na de laffe aanval nog steeds leeft. Tijdens de ondervraging bekende Fourniret de gewapende diefstal, maar niet de poging tot verkrachting. 

Vandaag ontkende Fourniret dat hij Joëlle Parfondry (foto) had proberen te
verkrachten. In een verhoor uit 2004 had hij nochtans bekend.

Parfondry, het tweede slachtoffer met wie Fourniret geconfronteerd wordt, legde uit dat een gemaskerde en gewapende man haar salon binnenviel. Hij bedreigde haar met een vuurwapen, bond haar vast met een sjaal en betastte haar. Fourniret wilde de vrouw verkrachten, maar bedacht zich door de weerstand van de vrouw, die hem deed geloven dat ze zwanger was.

Parfondry beschreef haar angst op het ogenblik van de feiten. 'Ik had de indruk dat hij mijn hart hoorde, zo hard klopte het', zei Parfondry. 'Het blijft dagelijks aanwezig. Na een film op televisie of op straat wanneer ik een bivakmuts zie', vervolgde de vrouw. Het slachtoffer vernam pas in 2004, toen Fourniret gearresteerd werd, dat hij haar aangevallen had. 'Alles komt naar boven, bij het minste of geringste. Wat dat betreft is mijn leven verwoest door dit beest', zei Parfondry.

Tijdens de getuigenis van de jonge vrouw bleef Fourniret, net zoals tijdens de getuigenis van een de nu 17-jarige Marie, het meisje dat uit zijn auto wist te ontsnappen. Strak keek hij voor zich uit en, zoals gezegd, de gewapende overval gaf hij toe, de poging tot ontvoering en verkrachting bleef hij stug ontkennen. Door haar tegenstand vluchtte hij uiteindelijk met medeneming van de portefeuille van het slachtoffer. Direct na zijn vlucht heeft hij geprobeerd om met de gestolen bankpasjes geld op te nemen, een actie die uiteindelijk voor de tweede keer tot zijn aanhouding leidde.

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((12)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((14)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((17)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((15)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>