Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((17)

Woord vooraf: Ik volg de zaak van Fourniret en zijn vrouw via Belgische kranten en internet sites. Waarom? Simpel. omdat ik de zaak ongelooflijk schokkend vind, zelf vader van dochters ben en me er al te zeer van bewust ben dat ook zij slachtoffer zouden kunnen zijn. Dit is wellicht onvoldoende reden om er hier zoveel aandacht te besteden en dat zou ik ook niet doen als er in de Nederlandse media aandacht besteed zou worden aan dit zedenschandaal. Maar vreemd genoeg gebeurt dit dus niet. Noch de gedrukte media, noch nieuwe media, volgen deze zaak die mijns inziens die van Dutroux in gruwelijkheid overstijgt. Daarom dus doe ik hier regelmatig verslag van het proces. Omdat ik het belangrijk vind dat anderen (misschien ook wel ouder of grootouder) er kennis van kunnen nemen. Vandaag het bericht dat Monique Olivier ene dringend beroep op haar zoon (19) doet om een gunstige getuigenis over haar af te leggen…Noch Fourniret, noch zijn vrouw Monique Olivier laten ook maar één middel onbenut om hun rol in dit zedenschandaal te bagateliseren. Monique Olivier, die terechtstaat voor het gerechtshofhof van de Franse Ardennen voor medeplichtigheid aan ontvoering en moord samen met haar man Michel Fourniret, heeft in april hun zoon Sélim geschreven om te vragen of hij schriftelijk in haar voordeel wil getuigen. Het proces was toen ongeveer een maand bezig.

'Als je schriftelijk zou kunnen getuigen, zou je het ook over mij kunnen hebben. Ik weet dat ik niet slecht tegenover jou ben geweest', schrijft Olivier in de vijf pagina's tellende brief die ze op 27 april aan de nu 19-jarige Sélim stuurde. 'Je weet wie verantwoordelijk is voor mijn val. (…) Ik ben uiteraard niet de hoofddader van de feiten. Aangezien hij (Fourniret, red.) gebruikmaakte van mijn aanwezigheid, word ik beschouwd als mededader', vervolgt ze in haar brief.

Fourniret, die inmiddels alweer zwijgt, heeft niettemin via zijn advocaten gereageerd op de brief en noemde die 'verachtelijk'. Sélim, die op 9 september 1988 geboren werd, een jaar nadat Fourniret en Olivier elkaar ontmoet hadden, werd niet gedagvaard als getuige, ondanks de vraag van de advocaten van de echtgenote.
Met andere woorden, het 'zwarte pieten' tussen de echtelieden is begonnen. Als hun ruzie straks leidt tot meer gegevens over de gruwelijkheden die zich hebben afgespeeld, dient het tenminste nog een doel…

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((19)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((18)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (slot)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((13)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>