Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (6)

Gister, maandag, stond in het proces tegen Fourniret en zijn echtgenote Oivier de ontvoering, (poging tot) verkrachting en moord op de 12-jarige Elisabeth Brichet centraal. Michel Fourniret ontkende de poging tot verkrachting maar gaf de ontvoering en de moord toe. De familie (vader, moeder en broer) die van 20 december 1989 tot 1 juni 2004 in onzekerheid hadden geleefd omtrent het lot van hun dochter en zusje, deden vergeefs ene beroep op Fourniret om – eindelijk – opening van zaken te geven. Hij weigerde echter in details te treden.

Foto: Fourniret wordt terug gebracht naar de gevangenis na weer een dag zwijgend in de rechtszaal te hebben doorgebracht. 

Michel Fourniret wou niet uitweiden over de feiten. 'Mijn standpunt is niet veranderd. Ik wacht tot de voorwaarden in het kader van een proces achter gesloten deuren vervuld zijn om op uw vragen te antwoorden, zei hij. De vader, Francis Brichet, las een tekst voor. Hij vergeleek Fourniret met een Minotaurus die zich jonge maagden liet schenken. 'Als je verneemt dat een moeder (hij doelde hier op Monique Olivierde) slachtoffers gereedmaakte voor het festijn, wordt het afschuwelijk', zei hij.
'Fourniret, u hebt het leven van Elisabeth weggenomen, maar haar herinnering is in mij aanwezig', zei vader Brichet. 'Weet dat een kinderrover totaal geen vergeving verdient', besloot de man zijn emotionele tekst. Thomas Brichet, de broer van Elisabeth, hield het kort. 'Elisabeth, we zijn hier voor jou. Ik ben hier voor jou en we verwachten dat jouw moordenaars, in het meervoud, gestraft worden.

De verdwijning van Elisabeth werd pas in juni 2004 opgehelderd toen Monique Olivier tot bekentenissen overging. Twee dagen later bekende ook haar man de feiten. Uit het onderzoek bleek dat ze het slachtoffer opwachtten voor de woning van een vriendinnetje. Ze lieten het meisje in hun auto stappen, onder het voorwendsel dat ze een arts zochten voor hun vijftien maanden oude zoon Sélim. Het meisje werd meegenomen naar Floing en vervolgens naar het kasteel van Sautou, waar ze gewurgd werd na pogingen tot verkrachting.

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (7)
Lees ook:Fourniret moet 1,5 miljoen schadevergoeding betalen
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (5)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((12)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>