Fourniret moet 1,5 miljoen schadevergoeding betalen

Toch nog een nagekomen bericht over de grwuwelijke zedenzaak in de Franse Ardennen. Michel Fourniret en Monique Olivier zijn gister in Charleville-Mézières veroordeeld tot een  schadevergoeding van in totaal ongeveer 1,5 miljoen euro aan de families van hun slachtoffers.
De advocaten van de 40 burger partijen op het proces – ouders, broers en zussen van de zeven vermoorde meisjes, overlevende slachtoffers en hun families – krijgen daarmee ongeveer de helft van de 3 miljoen euro schadevergoeding die gevraagd was.

Het hof kende 75.000 euro toe aan elke vader of moeder van een overleden slachtoffer, 50.000 euro voor broers en zussen, en tussen 7.500 en 40.000 euro, afhankelijk van de ernst van de feiten, voor de drie meisjes die wisten te ontsnappen aan Fourniret. Eén van hen, Joëlle Parfondry, het Belgische meisje dat in 1995 in de buurt van Namen het slachtoffer werd van een poging tot verkrachting, krijgt bovendien 100.000 euro voor haar gedeeltelijke permanente handicap.

Tweederde van de schadevergoeding van 1,5 miljoen euro moet het echtpaar Fourniret samen betalen en de rest moet Michel Fourniret alleen betalen. Monique Olivier was immers slechts bij vijf van de tien dossiers op dit proces betrokken. 

Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (4)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (6)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (8)
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis ((19)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>