Eerste onafhankelijke energievergelijker: EnergiePlaza.nl

De goedkoopste èn de beste energieleverancier is vanaf gisteren voor iedere consument eenvoudig te vinden. De nieuwe website EnergiePlaza.nl geeft iedere consument een persoonlijk advies dat is gebaseerd op de eigen wensen, het verbruik en de woonplaats. EnergiePlaza.nl adviseert als enige energievergelijker op basis van de actuele ervaringen van een GfK consumentenpanel van 15.000 personen. EnergiePlaza.nl is daardoor volledig onafhankelijk.

Initiatiefnemers Peter Gouw en Hans de Kok: ‘EnergiePlaza.nl vindt dat er meer is dan de prijs. Wie bijvoorbeeld kwaliteit en milieu een warm hart toedraagt kan nu op basis van objectieve criteria een weloverwogen keuze maken. De consument kiest voor de zaken die hij belangrijk vindt, op basis van de ervaring van bijna 15.000 consumenten. Met EnergiePlaza vindt iedereen zijn best passende en goedkoopste leverancier.’

Het gerenommeerde onderzoeksbureau GfK en de website PrizeWize bundelen hun krachten met EnergiePlaza.nl. Steeds meer mensen maken gebruik van internet om zich te oriënteren bij hun keuze van de energieleverancier. Sinds de liberalisering van de energiemarkt is het vaak gunstig om te vergelijken en over te stappen. Maar tot nu toe ontbrak het aan een 100% onafhankelijke vergelijkingssite, die niet alleen op het fenomeen prijs was gebaseerd.

Lieke van Lexmond was gisteren bij de presentatie van EnergiePlaza.nl op het Energie Forum in Amsterdam: ‘Ik wilde een nieuwe energieleverancier kiezen omdat de kosten maar blijven stijgen en ik de service niet goed vond. Dat viel niet mee, er is een oerwoud aan leveranciers. Ik wil een verantwoorde keuze maken, niet alleen naar de prijs kijken. De ervaring van anderen is voor mij belangrijk, evenals het milieu. En ik wil gegarandeerd het contract krijgen waar ik voor kies. Dat vind ik nu allemaal op één site: EnergiePlaza.nl. Heel gemakkelijk en zonder keuzestress!’

Hoe werkt het?
De consument kiest welke onderwerpen hij belangrijk vindt. Hij heeft een keuze uit 11 mogelijkheden, na keuze volgt een resultaat met de score per leverancier, de hoogste score is de beste. Dit zijn de punten die consumenten het belangrijkst vinden, in alfabetische volgorde:

1 Bereikbaarheid
2 Betrouwbaarheid
3 Contract en facturatie
4 Deskundigheid van het personeel
5 Inlevingsvermogen
6 Klachtenafhandeling
7 Milieuvriendelijkheid
8 Prijs
9 Snelheid en hulpvaardigheid
10 Uitstraling van het bedrijf
11 Zekerheid en veiligheid

Over EnergiePlaza.nl
EnergiePlaza.nl is een initiatief van EnergiePlaza, de website PrizeWize en onderzoeksbureau GfK. EnergiePlaza.nl is een 100% onafhankelijke website. Geen energieleverancier heeft (in)direct belang of zeggenschap in EnergiePlaza.nl.

GfK is marktleider in Nederland en specialist op het gebied van consumentenpanels.

PrizeWize is de specialist in de orderafhandeling tussen de consument en de energieleveranciers. PrizeWize zorgt ervoor dat de consument snel, zorgeloos en gemakkelijk kan overstappen. PrizeWize is aangemeld bij de NMa/Energiekamer en hanteert de richtsnoeren over informatieverstrekking.

Lees ook:Forse verhoging energieprijzen in 2009
Lees ook:Nuon koploper met forse verlaging energieprijzen in juli
Lees ook:Overstappen loont door nieuwe Telecomwet
Lees ook:Pensioenkoers.nl breidt lijfrente vergelijking uit
Lees ook:Heb jij al eens duurzaam gedineerd?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Eerste onafhankelijke energievergelijker: EnergiePlaza.nl

 1. energie

  Dit is idd een super initiatief.

  Ja kan via http://www.energieplaza.nl vergelijken op alle ervarings cijfers van heel veel consumenten.

  Bij http://www.prizewize.nl kan je beter vergelijken op prijs en de “harde” variabelen. Zoals groen, vaste vs flexibele prijzen. en looptijden.

  Echt top

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>