Vuurwerk CD voor je hond, om alvast te wennen….

Nog een kleine twee weken en de ergste avond/nacht breekt weer aan voor onze trouwe viervoeters. Hijgend, kwijlend, bibberend zoeken ze een “veilig” plekje in huis en kijken je angstig aan: wie veroorzaakt deze herrie en wie helpt mij….. Nou, lieve Bello, de mens is de boosdoener en heeft lol en helpen, tja, dat kunnen we je helaas niet. Ja, negeren schijnt te werken! Gelukkig zijn er gedragstherapeuten voor dieren en volgens hen moeten baasjes ruim op tijd beginnen met vuurwerktherapie voor hun dier.

Gedragstherapeut T. Lukken gaat hier serieus op in…

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om met je dier te luisteren naar een vuurwerk-cd“, zegt Lukken. Volgens de gedragstherapeut moet de cd met knallen zo zacht mogelijk worden aangezet. “Je kunt tijdens het spelen met je hond het geluid steeds harder zetten en uiteindelijk zal het dier de harde geluiden niet meer associëren met narigheid.” Deze therapie is volgens Lukken nog geen garantie voor een stressloze jaarwisseling. “De lichtflitsen van het vuurwerk zijn natuurlijk niet na te bootsen met een cd.” Lukken vertelt dat je je huisdier niet helemaal moet negeren mocht het toch misgaan. “Je moet niet doorslaan, maar een beetje steunen kan helemaal geen kwaad. Als een kind bang is, laat je het toch ook niet aan z’n lot over?”

Lees ook:Vetrollen redden hond
Lees ook:Tips om honden door Oud en Nieuw te loodsen
Lees ook:Hondje al zes jaar niet weg te slaan van graf baasje
Lees ook:De hond als medemens
Lees ook:Hond bezorgt puppy op hartverwarmende wijze een laatste rustplaats (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>