Olifant Annabel leed aan chronische gewrichtsaandoeningen (arthrose)

Bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht is gebleken dat Annabel leed aan chronische gewrichtsaandoeningen (arthrose) waardoor zij minder stabiel was. Dat is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van haar leeftijd en mede de reden van haar val. Bovendien bleek dat een nekwervel was gebroken waardoor ze deels verlamd was geraakt. Het gaat al net als bij de mens, hoe vaak breken oudere mensen niet een heup na een simpele val. De oude “oma” Annabel had helaas domme pech dat er twee jonge mannetjes in haar buurt aan het stoeien waren, waardoor ze in de gracht van het olifantenverblijf viel.

Het is niet mogelijk geweest om de andere olifanten afscheid te laten nemen van het overleden lichaam van Annabel. Toch hebben zij wel op hun eigen manier aan Annabel gedacht. Toen ze maandagochtend naar buiten kwamen, liepen ze direct naar de bewuste plaats om daar met veel gebrul en getrompetter te snuffelen, in het zand te schoppen en te urineren. Allemaal tekenen van opwinding over het ontbreken in de kudde van Annabel. De dagen erop is de opwinding steeds minder geworden.

De hersenen van de zondag overleden olifant Annabel zijn na sectie op het lichaam afgestaan aan de wetenschap. De rest van haar imposante lichaam is vernietigd. Dat laat het Dierenpark Emmen weten op een speciale website waarop antwoord wordt gegeven op veel gestelde vragen van het publiek.

Annabel is in 1964 geboren. Ze is dus 45 jaar oud geworden.

Lees ook:Het meisje dat God ontmoette: bijzonder, waargebeurd verhaal
Lees ook:Actrice Kitty Jansen op 82-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Elizabeth ‘Liz’ Taylor overleden
Lees ook:Joran van der Sloot gooit lichaam Natalee Holloway overboord!
Lees ook:Kom in de Kas… het regent toch!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>