Start meldweek mantelzorg en zorginstellingen: is de familie in beeld?

Mezzo is de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Mezzo zet zich in voor iedereen die langdurig en onbetaald voor een ander zorgt. En daar hebben veel vijftigplussers mee te maken.  Voor mij komt dit te laat, maar wat zou ik graag eerder van Mezzo gehoord hebben en wat zou ik ontzettend gebeld hebben. Voor een ieder die daar momenteel behoefte aan heeft: vanaf vandaag, 20 april beginnen zij met de jaarlijkse meldweek voor mantelzorgers. Maak er gebruik van! Je staat er blijkbaar niet alleen voor!Mezzo wil van mantelzorgers die in een zorginstelling een partner, ouder of kind verzorgen, weten of en hoe zij bij de instelling in beeld zijn. De ervaringen verwerkt Mezzo in een actieplan.

Mezzo hoort regelmatig dat de communicatie tussen zorgende familieleden en de instelling moet verbeteren. Instellingen doen een steeds groter beroep op de mantelzorger, waardoor de rol van de mantelzorger belangrijker wordt.

Mezzo wil tijdens de meldweek horen hoe het contact tussen de familie en de instelling is, wat de afspraken zijn, welke inbreng de familie heeft en hoe de samenwerking verloopt. Kortom, is de mantelzorger in beeld?

Overdag kun je bellen naar een speciaal telefoonnummer (0900-2020496). Mailen kan ook ([email protected]). De actie loopt tot en met vrijdag 24 april.

Lees ook:Vakantiecheque voor mantelzorgers
Lees ook:Forse toename oudere mantelzorgers
Lees ook:Allegoeds zet zich tijdens vakanties ook in voor mantelzorgers
Lees ook:Dementia-app biedt hulp aan mantelzorger
Lees ook:Explosief groeiend aantal 55-plussers met een drankprobleem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>