Allegoeds zet zich tijdens vakanties ook in voor mantelzorgers

Door veranderingen in de zorg neemt de druk op mantelzorgers toe. Vaak komen mantelzorgers daardoor zelf niet meer aan vakantie toe. De Stichting Allegoeds organiseert daarom vakanties waarin zorgvrijwilligers tijdelijk die zorg uit handen nemen, zodat ook mantelzorgers op adem kunnen komen. Deze week verscheen de nieuwe brochure met  kleinschalige vakanties waarin vakanties worden aangeboden voor ouderen met een zorgvraag, beginnend dementerenden én vakanties voor mantelzorgers en ouderen samen. Het aanbod is ten opzichte van vorig jaar verder gegroeid. Als lid van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) voldoet Allegoeds aan strenge kwaliteitseisen.
 

 

 

“De taak van mantelzorgers wordt steeds zwaarder en dus neemt hun behoefte toe om af en toe even op te laden”, zegt Jos Breuer, directeur van de Stichting Allegoeds. “Wij organiseren vakanties voor zorgbehoevenden en hun mantelzorger samen. De mantelzorger kan tijdens die vakantie ook zelf tot rust komen, omdat zorgvrijwilligers de zorgtaken kunnen overnemen. Bovendien wordt mantelzorgers de gelegenheid geboden om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en zo hun eigen accu weer op te laden.” Er is keuze uit meer dan tien accommodaties in Nederland, waaronder het eigen Allegoeds Groepshotel ‘Het Bosgoed’ in Lunteren.

De gasten van Allegoeds Vakanties kunnen 24 uur per dag een beroep doen op de aanwezige vrijwilligers. Die vrijwilligers organiseren activiteiten, uitstapjes en entertainment. “De vakantieweken van Stichting Allegoeds zouden onmogelijk zijn zonder hun inzet”, zegt Breuer. “Onze jarenlange ervaring in het werken met vrijwilligers staat garant voor goed contact en optimale begeleiding vanuit de organisatie. Op dit moment zijn er ongeveer 130 vrijwilligers, maar we kunnen altijd nieuwe aanmeldingen gebruiken!”

Over Allegoeds Vakanties
Allegoeds Vakanties organiseert al 45 jaar (aangepaste) vakanties voor ouderen in Nederland onder het motto: ‘Nooit te oud voor vakantie!’. Allegoeds Vakanties biedt op non-profitbasis het hele jaar door vakanties aan voor zelfredzame 65-plussers, ouderen met een lichte zorgvraag, mantelzorgers en hun verzorgden samen, beginnend dementerenden en evt. hun begeleider en ouderen met intensieve zorgvraag. Stichting Allegoeds is lid van de NBAV.

Lees ook:Vakantiecheque voor mantelzorgers
Lees ook:Stichting Vier het Leven steunt week tegen eenzaamheid
Lees ook:Nederland heeft 90% meer vrijwilligers nodig door bezuinigingen
Lees ook:Start meldweek mantelzorg en zorginstellingen: is de familie in beeld?
Lees ook:Nederlanders geven minder geld uit aan vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>