Respect voor rouwstoet!

“Als een rouwstoet voorbij rijdt staan de mensen aan de kant van de weg vaak even stil. Of ze parkeren hun auto aan de kant van de weg zodat de rouwstoet door kan rijden. Zo laten ze zien dat ze het erg vinden dat er iemand is doodgegaan. Mensen met een hoed op nemen dan hun hoed van hun hoofd”…. Klinkt ouderwets hè? Maar zo is het ons vroeger wel geleerd. Respect! Tegenwoordig klagen uitvaartondernemers over scheldpartijen, geclaxonneer en brommers die dwars door een stoet heen crossen. Automobilisten die niet willen wachten, ze halen de stoet links in en worden halverwege met een tegenligger geconfronteerd. Ze wringen zich dan maar tussen de rouwstoet. Gelukkig wordt dit binnenkort aangepakt….

Een rouwstoet mag niet meer onderbroken worden door ander verkeer. De ministerraad stemt morgen waarschijnlijk in met een voorstel daartoe van minister Eurlings (Verkeer). Wie toch een rouwstoet doorkruist, krijgt een boete.

In overleg met de uitvaartbranche zal de CDA-bewindsman bepalen welk herkenningsteken auto’s in een rouwstoet moeten gaan dragen. De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld zwarte vlaggetjes op magneten om de rij wagens van rouwenden te markeren.

In 2007 nam CDA-Kamerlid De Rouwe het initiatief voor herstel van het oude doorkruisingsverbod, dat in 1990 werd afgeschaft. De sterk toenemende verkeersdrukte en de afkalvende verkeersmoraal maakt een nieuw verbod nodig, aldus De Rouwe.

Lees ook:Je wacht maar even als er een rouwstoet aankomt!
Lees ook:“Slimme fiets” helpt ouderen om veilig te blijven deelnemen aan het verkeer
Lees ook:Hoed Michael Jackson geveild voor 5.000 euro
Lees ook:Ben jij nog wel die “rijgeschikte” oudere?
Lees ook:50-plusser garant voor 70% verkoop nieuwe auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>