De hel van Tjideng…… een persoonlijk verslag van een jappenkamp

Bep Lengkeek is pas 21 jaar oud als zij op 28 april 1939 naar Nederlands-Indië reist, haar verloofde Dick Groen achterna. Als twee jaar later de Japanse troepen Java innemen, komt ze met haar pasgeboren dochtertje Babs in het jappenkamp Tjideng terecht. Onder leiding van kampcommandant Sonei wordt het leven van de ruim tienduizend vrouwen die in de paar straten bijeengedreven zijn een ware hel. Dit is het verhaal van haar overlevingsstrijd.

De hel van Tjideng is een authentiek en indrukwekkend persoonlijk verslag van het dagelijkse leven in wat velen het wreedste kamp op Java hebben genoemd.

Elise G. Lengkeek schreef eerder Ik Beken, het levensverhaal van Ferry Holtkamp, oud-verzetsstrijder in Indië. Samen met Julia Samuël schreef ze Niemand weet waar ik ben, over Julia’s strijd tegen borstkankerr en malaria.

Lees ook:De kleine gevangene…..
Lees ook:Nooit meer hetzelfde – een waargebeurd verhaal
Lees ook:60 jaar na de watersnoodramp: een overlevende spreekt
Lees ook:65 ook pensioenleeftijd voor ZZP’er
Lees ook:Wat doe je als er een concentratiekamp bij jou om de hoek wordt gebouwd?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>