“Kom van dat dak af”! De geschiedenis van de eerste Nederlandstalige rock-‘n-roll hit

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat “Kom van dat dak af” Nederland veroverde en dat Peter Koelewijn in december 70 jaar wordt. Dit alles wordt gevierd met een prachtig boek en cd over de geschiedenis van een legende, de rocker die een onuitwisbare indruk achterlaat op de Nederlandse popmuziek.

Auteur Constant Meijers neemt je mee terug in de tijd. Naar de jaren ’60, het tijdperk van de rock-‘n-roll, en naar de tijd waarin Peter Koelewijn de eerste Nederlandstalige rock-‘n-roll hit uitbracht: Kom van dat dak af.

Koelewijn wist zich met succes te onderscheiden van de eerdere Nederlandse rockers. Hij schreef zijn eigen liedjes en deed geen enkele moeite om zijn Brabantse tongval te onderdrukken, in die tijd iets ongehoords; in omroepland hoorde men Algemeen Beschaafd Nederlands te spreken en te zingen!
Constant Meijers vertelt het verhaal van the making of “Kom van dat dak af” met vele persoonlijke anekdotes. Het beschrijft de waarde van deze hit voor de Nederlandse popgeschiedenis.
Op de cd staan verschillende versies van Kom van dat dak af èn al het vroege werk van Peter en zijn Rockets zoals Marijke, Speel die dans, Veertig rovers en anderen.

Lees ook:Transformer……
Het verhaal van Lou Reed
Lees ook:Alfons Haket ‘Dé jongensdroom: 60 jaar rock ‘n roll’
Lees ook:De biografie van de grootste rockster van Nederland
Lees ook:Rock ‘n roll-held Jerry Lee Lewis in Heineken Music Hall!
Lees ook:Little Richard overweegt pensioen …en hij is pas 80!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on ““Kom van dat dak af”! De geschiedenis van de eerste Nederlandstalige rock-‘n-roll hit

  1. Pingback: Polygoonfilmpje: de eerste bewoners van Almere | Infonet 010TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>