Rock ‘n roll-held Jerry Lee Lewis in Heineken Music Hall!

Jerry Lee Lewis kun je gerust zien als een van de pioniers van de rock ‘n roll, en dan niet alleen qua muziek, maar zeker ook wat betreft zijn opvallende, rebelse levensstijl. Zo trouwde deze oude swinger (74 is hij inmiddels!) eind jaren ’50 bijvoorbeeld met zijn minderjarige nichtje… Lewis’ pianospel werd alom geroemd, het schijnt dat zelfs Elvis Presley ooit heeft gezegd dat wanneer hij zo piano (zie filmpje onder dit artikel) had kunnen spelen, hij direct zou zijn gestopt met zingen.

Lewis’ stijl stond vooral bekend vanwege de dynamiek waarmee het werd gebracht. Hij schopte regelmatig zijn pianokruk aan de kant om vervolgens staand en springend verder te spelen. Lewis heeft een plaatsje in de Rock ‘n Roll Hall of Fame, hij heeft een Grammy gewonnen en is er een film over zijn leven uitgebracht: Great Balls of Fire.  Op 9 november staat Jerry Lewis in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Kaarten kun je hier bestellen.

Lees ook:Oprichter van de Platters overleden
Lees ook:Oud-Atlete Fanny Blankers-Koen in Hall of Fame
Lees ook:“Kom van dat dak af”! De geschiedenis van de eerste Nederlandstalige rock-‘n-roll hit
Lees ook:50-plusser Jerry Hall muze van Karl Lagerfeld
Lees ook:Alfons Haket ‘Dé jongensdroom: 60 jaar rock ‘n roll’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>