ANWB helpt leden hun auto te verkopen

De ANWB is deze week, in samenwerking met het Nederlands Voertuig Centrum.nl  gestart met een nieuwe online-dienstverlening: de ANWB Autoverkoopservice.

Als ANWB-lid krijg je met de nieuwe service de mogelijkheid om je eigen auto eenvoudig en snel te verkopen tegen een gegarandeerde en goede prijs. Dus geen zorgen hoe de inruilauto in een ingewikkelde deal rond de nieuwkoop moet worden ingepast. ANWB-leden hebben na deze verkoop de handen vrij om te onderhandelen over de koop van een andere of nieuwe auto. Nou ja, lees maar even. Het kopen en verkopen of inruilen is tenslotte geen pretje en een beetje extra hulp kunnen we wel gebruiken.

Lees ook:Oudste autotijdschrift “de Autokampioen”stopt!
Lees ook:Voordelig tanken met je ANWB-lidmaatschapskaart
Lees ook:Nieuw: ANWB AutoMaatje – De lokale vervoersservice voor en door eigen inwoners
Lees ook:ANWB beste vergelijkingssite voor vliegtickets
Lees ook:Leukste uitjes ANWB….. met korting!

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “ANWB helpt leden hun auto te verkopen

  1. Litser

    Agh, das toch oud nieuws. De website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl heeft dit al jaren. Daar verkocht ik mijn oude wagentje in 2007 al via internet. Ik las ook dat er een autohandelaar uit Apeldoorn achter de ANWB verkoopservice zit en dat er best wat nadelen aan de ANWB service zitten.

      /   Reply  / 
  2. rene

    Hallo,

    Ik heb een zeer vervelende ervaring met het nederlandsvoertuigcentrum ofwel anwbverkoopservice.nl

    Dit is een intermediair waar je je auto kunt aanbieden en die zij dan tegen een gegarandeerde aankoopwaarde aankomen. Deze laatste service kost 25 euro.

    Om te zien of het wat voor je is, kan je een indicatie aanvragen. Dat heb ik gedaan en deze was voor mijn auto 15500 euro. Erg netjes. Daarom 25 euro betaald en mijn auto ingevoerd. Een paar opties had mijn auto meer dan waar in de indicatie vanuit gegaan is. Echter wel een piepende spanrol minder. Dit heb ik netjes gemeld.

    Vervolgens de taxatie gekregen. Dat is schrikken 13600 euro. Heb ik wat gemist? Dat is wel een groot gat.

    Vervolgens een klacht ingediend. Dit kan namelijk niet waart zijn. Ondanks meerdere keren om meer info gevraagd, krijg ik geen sluitend antwoord: Eerst was het mijn distributieriem (????), vervolgens moet ik maar op autotrack kijken, toen waren het de kilometers etc. Allemaal flutsmoezen die niet ter zaken doen, maar oplossen ho maar.

    Vandaag heb ik in hun ogen het laatste antwoord gehad. Ik moet niet zeuren, het bod was reeel. Dat kan wel zijn, maar als ik deze info vooraf gekregen zou hebben, dan was ik hier niet aan begonnen.

    En dan de afhandeling… tja het zegt genoeg. Ook dit autobedrijf is duidelijk niet geinteresseerd in de klant maar puur jou centen afhandig maken en dan wegwezen.

    Wees gewaarschuwd.

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Heb precies dezelfde ervaring. Pure oplichterij…Mijn mercedes 180 werd getaxeerd op 23650,00 euro. Na 25 euro te hebben betaald was ie opeens maar 22.300 euro waard, een verschil van 1350,00 euro. Belachelijk.

      /   Reply  / 
  4. marc

    Ik heb vorige week mijn auto verkocht via de verkoopservice van de anwb.
    Ik lees met verbazing uw ervaringen, mijn taxatie was exact hetzelfde als de gegarandeerde prijs en deze heb ik ook ontvangen.
    Ben netjes geholpen bij het inleverpunt, direct vrijwaring ontvangen, kopie van het verkoop contract.

    Ik denk dat het verschil bij u is taxatie en de daadwerkelijke opbrengst.
    Het voertuigcentrum zit de auto’s, denk ik in een database en hier kunnen handelaren en autobedrijven bieden en daar zit het hem in denk ik.
    Als een bedrijf of handelaar niet meer bied en deze komt niet in de buurt van de taxatie, ja dan kan ik me voorstellen dat u teleurgesteld bent.
    Let wel, u hoeft hem niet te verkopen via de verkoopservice.

      /   Reply  / 
  5. Vermeulen

    Ik heb ook mijn auto laten taxeren. Volgens autoweek zou mijn auto 13000 euro waard zijn. De ANWB taxeerde de waarde op 5000 euro. Deze waarde slaat helemaal nergens op. De garantie op de afgegeven waarde indicatie is bedrog. De kleur wit werd als incourante kleur beschouwd en dus gaat de garantie niet op.

      /   Reply  / 
  6. Marc

    Inderdaad wit is een incourante kleur, er is bijna niemand meer die een witte auto wil, alleen als trouwauto😃. Maar er is meer aan de hand dan alleen de kleur. Heeft de auto schade of gehad, merk van de auto, km stand enz. Wel opjectief blijven Meneer Vermeulen volgens mij houdt u de nodige informatie achter. En nogmaals u hoeft hem niet te verkopen.

      /   Reply  / 
  7. Hans van der Schaaf

    Ook ik voel mij benadeeld door ANWB auto verkoop service. Het lijkt een sympathieke service die je weg houdt bij malafide autohandelaren en gedoe via marktplaats. Maar ze zijn nu zelf aangesloten bij de dubieuze praktijken van de autohandel.
    De Anwb gaf een indicatie van € 2800,- voor onze Opel Zafira. Op mijn opmerking dat ik dat wel erg weinig vond, was de reactie dat het echte bod altijd hoger lag omdat men het gevoel wil geven dat je niet voor niets 30,00 betaalt. Vervolgens betaal je € 30,00 en dan krijg je een gegarandeerd bod. Dat bod was € 2725,00….!?!? Per omgaande kregen we een mail van Autoscout24 (onderschept misschien?) en die boden dezelfde service kosteloos aan. Bod was toen ineens €3650,- en daar hebben we de auto voor weggebracht…
    DE ANWB bood toen aan de €30,00 terug te stortten en dat zijn ze ook vergeten…
    Misschien toch maar eens kritisch naar al mijn lidmaatschapsmodules kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>