Nieuw: ANWB AutoMaatje – De lokale vervoersservice voor en door eigen inwoners

Wie minder mobiel is, geen eigen auto heeft en voor wie het openbaar vervoer of de taxi een probleem is, kan voortaan gebruikmaken van een bijzondere vervoersservice: ANWB AutoMaatje. Deze nieuwe service regelt vervoer vlot en voordelig van deur tot deur.

Mensen die moeilijk de deur uit kunnen, blijven met AutoMaatje zo lang mogelijk betaalbaar mobiel”, aldus de ANWB. „Zo kunnen ze toch op familiebezoek, naar een winkelcentrum of naar een of andere activiteit.

 

 

Vrijwillige chauffeurs uit de buurt voeren met hun eigen auto de ritjes uit tegen een zeer voordelig tarief. Op die manier houden mensen die moeilijk de deur uit kunnen, alle vrijheid om zich te verplaatsen. Het gaat hier bovendien om een maatschappelijk verantwoord project waar geen winst op wordt gemaakt. Vandaar dat de ANWB er helemaal achter staat.

De bewoners van de gemeente Barneveld zullen als eersten van ANWB AutoMaatje gebruik kunnen maken. In de loop van het jaar gaan meer gemeenten de dienst aanbieden.

Meer informatie vind je op de site van ANWB

Lees ook:ANWB helpt leden hun auto te verkopen
Lees ook:Waarschuwing: Elektrische fietsen te zwaar voor auto
Lees ook:ANWB routeplanner biedt nu ook fiets- en wandelroutes
Lees ook:Bed & Breakfast aan het water… Nederland vaart
Lees ook:Wil je een keer in een elektrische auto rijden?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw: ANWB AutoMaatje – De lokale vervoersservice voor en door eigen inwoners

  1. wassenaar

    Alweer een snorder (UBER) project erbij. Maar denk er goed om dit mag niet volgens de wet en je bent niet verzekerd als je in zo`n auto stapt want in de polis staat dat je geen betaald vervoer mag doen met je personen auto,dat mag alleen met taxi`s met blauwe kenteken platen en je bent strafbaar voor de wet WP2000. En de boete`s kunnen oplopen van 3500.00 euro tot 35000.00 euro dus oppassen met zo`n dienst. En denk eens goed na wat dit betekend voor de mensen in loondienst bij taxi bedrijven die komen in de ww en uit eindelijk in de bijstand goed plan dus nog meer mensen die thuis komen te zitten. Goed idee, dus Nee erg dom!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>