Partner mag winden laten

Uit een onderzoek van relatieplanet.nl blijkt dat 72% van de mensen met een relatie wel eens heeft geprobeerd de slechte gewoonten (winden laten, zeuren en niet luisteren) van de partner te veranderen. Maar uiteindelijk komen ze erachter dat Mister of Miss Perfect niet bestaat en accepteert 70% de ‘nare trekjes’. Daarentegen blijft 20% stug volhouden om die slechte gewoonten de kop in te drukken. Dan hoor ik absoluut bij die 20 %, want vanavond nog heb ik gedreigd het pand te verlaten als ik nog één keer een wind zou horen, laat staan ruiken…….75% van de respondenten geeft aan dat hun partner slechte gewoonten heeft. Op basis van het onderzoek is dit de grootste ergernissen-top 5:

1. Kleding laten slingeren
2. Zeuren als ik net iets aan het doen ben
3. Niet luisteren
4. Niet opruimen
5. Laat wel eens winden of peutert in de neus

Het onderzoek laat verder zien dat er minder relaties zouden zijn als mensen blijven vasthouden aan door de media geschetste ideaalbeelden. Bijna 50% heeft twijfels of ze aan het ideaalbeeld van hun partner voldoen. Eenderde van de respondenten weet niet zeker of zij een relatie zouden aangaan als zij hun partner toetsen aan het ideaalbeeld.

“De media schotelen ons weliswaar een ideaalbeeld voor, maar mensen die op zoek gaan naar een partner kunnen zich ook vasthouden aan de onderzoeksgegevens, namelijk dat uiteindelijk ook slechte gewoonten worden geaccepteerd”, zegt Tjeerd Korenstra, directeur van Relatieplanet.nl.
Reageer op dit artikel. 145

Lees ook:Facebook en Twitter perfect middel tegen depressie ouderen
Lees ook:Ongezond leven maakt je jaren ouder dan je bent
Lees ook:Hoogbejaard koppel onthult de beste relatietips
Lees ook:Zeg lieve partner…JE STINKT NOGAL!
Lees ook:Veel senioren liever een goede vriend dan een relatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>