Oplichters maken misbruik van de naam BoodschappenPlusBus van het Ouderenfonds

Met de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds, die inmiddels in tientallen gemeenten in Nederland rijdt, kunnen ouderen tal van uitstapjes maken, zoals naar een winkelcentrum, maar ook naar musea of uitstapjes naar bijvoorbeeld De Keukenhof. Achterliggende doel van de bus is eenzaamheid bestrijden, sociale contacten en zelfredzaamheid bevorderen.

En geloof het of niet… ook hier zijn oplichters weer actief! Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt ouderen voor oplichters die misbruik maken van de naam van de BoodschappenPlusBus van het Ouderenfonds. Zo zijn bij het Ouderenfonds verontrustende berichten binnengekomen dat op het winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht ouderen worden aangesproken met de vraag of zij gebruik willen maken van de PlusBus.

Er wordt dan gevraagd om eerst geld te betalen, waarna ze vervoerd zullen worden naar een ander winkelcentrum om daar verder te winkelen. Hierbij wordt gezegd dat de bus na betaling zal worden gehaald.

Het moge duidelijk zijn dat deze mensen geen medewerkers zijn van de BoodschappenPlusBus. Zo is de normale procedure dat ouderen, die mee willen met de bus zich hiervoor telefonisch aanmelden. De ritprijs wordt vervolgens bij de chauffeur afgerekend. Het Ouderenfonds neemt de zaak ernstig op en een coördinator van de PlusBus in Utrecht heeft hierover dan ook inmiddels contact gehad met de politie.

Lees hier meer over de BoodschappenPlusBus.

Lees ook:De Goedgemutste Breicampagne van Innocent voor ouderen
Lees ook:Poederbaas maakt eerste mutsjes Goedgemutste Breicampagne
Lees ook:Tablets voor BoodschappenPlusbussen Ouderenfonds
Lees ook:Ouderenfonds start Zilverlijn dankzij bijdrage vriendenloterij
Lees ook:Doneer je statiegeldbon van Dirk van den Broek aan het Nationaal Ouderenfonds!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>