Afvallen? Ga een stukje wandelen tijdens de televisiereclames!

Zo in het begin van het jaar, als iedereen nog extra scherp is op z’n goede voornemens, barst het vaak van de berichten over afvallen, stoppen met roken en andere gezonde plannen voor het nieuwe jaar. Soms zitten daar hele vreemde opmerkelijke resultaten tussen, maar dit de uitkomsten van dit onderzoek klinken volstrekt logisch: Onderzoek laat zien dat op de plaats wandelen tijdens de televisiereclame best effectief kan zijn.
Wetenschappers van de University of Tennessee bestudeerden 23 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65. Vooral de calorie-inname en het calorieverbruik (onder verschillende omstandigheden) werd bijgehouden. Het gewicht van de deelnemers varieerde van normaal tot obees. Het op de plaats lopen tijdens de reclameblokken op televisie leidde gemiddeld tot het verbranden van 148 kilocalorieën en een totaal van 2.111 stappen in 25 minuten. Tijdens het lopen op een loopband met een snelheid van ongeveer 5 kilometer per uur verbrandden de deelnemers gemiddeld 304 kilocalorieën in een uur.

Een uur lang zitten en televisie kijken verbrandt slechts 81 kilocalorieën. Volgens de onderzoekers kan een reclameblok een extra steuntje in de rug vormen voor extra beweging. Herinneringen in de omgeving maken het makkelijker om nieuwe gewoonten te ontwikkelen. En kleine veranderingen zijn makkelijker vol te houden.

Lees ook:Denk om je hart: liever een spelletje dan tv of computer…
Lees ook:Smeer je suf deze dagen
Lees ook:Onregelmatige hartslag kan geheugenproblemen geven
Lees ook:Opa en oma let op: teveel tv kijken zorgt voor gedragsproblemen
Lees ook:Cacao houdt brein gezond

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Afvallen? Ga een stukje wandelen tijdens de televisiereclames!

  1. afvallen met resultaat

    Inderdaad beweging is goed voor je maar het is ook verstandig om daar gezond bij te eten.als je naar mijn site gaat krijg je uitleg en tips tevens zul je zien wat het beste voor je is.
    mijn advies bezoek de site en lees hem door en dik worden hoort tot het verleden
    succes

      /   Reply  / 
  2. afvallen zonder pillen

    Dit artikeltje klinkt misschien stom maar ik ging ook bij de reclame rondjes lopen in woonkamer.En het helpt ook nog je wordt er ook wat fitter door vooral als je op je werk ook al de hele dag moet zitten zoals ik.

      /   Reply  / 
  3. afvallen met resultaat

    inderdaad elkaar moment dat je je kan bewegen is er een.
    kijk eens op mijn site daarin vinden je nog veel meer tips om je gewicht af te komen. in iederveen geval ben je goed bezig.als je voor mijn ook tips hebt wil ik ze graag delen. succes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>