Op de fiets naar Santiago de Compostella

Wat hoor je toch veel leeftijdsgenoten plannen maken lopend naar Santiago de Compostella te gaan, een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht ook wel de “Camino de Santiago” genoemd.

Lopend! Als ik een uur met de hond heb gelopen ben ik al moe……

 

 

Nee, als ik zou mogen kiezen, zou ik toch mooi de fiets pakken! Er staat op www.fietsen.123.nl/santiago  een uitgebreide special over fietsen naar Santiago, kijk maar eens. Meer dan 25 artikelen over allerlei praktische zaken, maar ook over de legende van Jacobus, het bedevaartsoord Santiago en de tradities.

Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.

 

 

 

 

Lees ook:Pelgrimstocht naar Santiago
Lees ook:Hondje al zes jaar niet weg te slaan van graf baasje
Lees ook:Frans Bauer in ‘The Passion’
Lees ook:Ja hoor! Had Jezus een vrouw???
Lees ook:Judas-acteur speelt rol net iets te goed

1 Reacties // Reageer

One thought on “Op de fiets naar Santiago de Compostella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>