Bob Dylan krijgt hoge onderscheiding

De 70-jarige liedjesschrijver/activist Bob Dylan wordt geëerd met de Presidential Medal of Freedom. Deze onderscheiding is bestemd voor mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid of nationale belangen van de Verenigde Staten, wereldvrede, cultuur of andere betekenisvolle publieke of private ondernemingen.De legendarische zanger krijgt de hoogste Amerikaanse civiele onderscheiding later dit jaar uit handen van president Barack Obama voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse cultuur. De datum voor de ceremonie op het Witte Huis is nog niet bekend.

Bob Dylan is een van de dertien Amerikanen die de prestigieuze prijs dit jaar in ontvangst mogen nemen. Dylan bevindt zich in het gezelschap van onder andere de dichter Maya Angelou, schrijver Toni Morrison en burgerrechtenactiviste Dolores Huerta.

“Allen hebben ze de natie geïnspireerd en van de wereld een betere plaats gemaakt”, aldus Obama.

Lees ook:Joop Daalmeijer ontvangt wéér koninklijke onderscheiding
Lees ook:Stevie Wonder gaat het Witte Huis betreden
Lees ook:Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan
Lees ook:Oma “Toot” van Obama dood
Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>