50 jaar na dato…: Softenon-fabrikant belooft slachtoffers geld

De Duitse fabrikant van Softenon begint een nieuwe stichting voor de slachtoffers van het gevaarlijke middel. Het bedrijf verkocht Softenon ruim 50 jaar geleden aan zwangere vrouwen als middel tegen ochtendmisselijkheid. Het leidde echter wereldwijd tot 10.000 misvormde baby’s. In Nederland zijn 25 Softenonslachtoffers bekend. Het aantal is beperkt gebleven, doordat het middel hier alleen op recept verkrijgbaar was.

De fabrikant en de eigenaarsfamilie Wirtz geven de stichting een nog onbekend bedrag. Die zal de ernstigste gevallen financieel een handje helpen, meldt fabrieksdirecteur Harald Stock maandag in tijdschrift Wirtschaftswoche. In de zestiger jaren had Grünenthal al 100 miljoen Mark gegeven aan een stichting voor slachtoffers. Het bedrijf heeft slachtoffers een week geleden voor het eerst excuses aangeboden.

Lees ook:Die goeie ouwe Lotto: populairder dan ooit!
Lees ook:Twaalf dagen natuurijs: 13.000 gewonden door schaatsen
Lees ook:‘Seks even zwaar als sporten’
Lees ook:De stichting Samen Veilig Ouder Worden beschermt ouderen tegen diefstal en uitbuiting
Lees ook:De stichting Samen Veilig Ouder Worden beschermt ouderen tegen diefstal en uitbuiting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>