Brutalen koperdieven stelen antieke trapleuning uit Artis

Je zou toch denken dat een dierentuin als het Amsterdamse Artis goed beveiligd is met camera’s, beveiligingsdiensten en dergelijke, maar toch zijn brutale koperdieven er in geslaagd om in de nacht van zondag op maandag hun slag te slaan in Artis. Uit het monumentale bijgebouw De Ledenlokalen, dat in verband met een grootschalige renovatie is gesloten, werden een koperen trapleuning en koperen leiding verdonkeremaand. Dat meldde een woordvoerster van Artis maandag. Volgens de hoofdstedelijke zoo is het waardevolle metaal op deskundige wijze verwijderd en meegenomen. In het rijksmonument zouden binnenkort asbestsaneringswerkzaamheden beginnen.
De dieven hebben zich middenin het bewuste asbestgebied begeven, waardoor de dierentuin nu moet onderzoeken of het besmette gebied mogelijk is uitgebreid. Over de waarde van de verdwenen onderdelen kon de woordvoerster maandag nog weinig zeggen. ”Het gebouw stamt uit 1870 en de trap zal ook ongeveer uit die tijd zijn. De echte waarde is moeilijk in te schatten, maar sommigen zullen zeggen dat het van onschatbare waarde is”. Artis ziet de inbraak als een grote tegenslag, juist nu de dierentuin hard werkt om alle monumentale gebouwen terug te brengen in originele 19e eeuwse staat.

Onlangs kwam Artis nog op een veel leukere manier in het nieuws, met een filmpje van een reuzenschildpad die op z’n rug/schild terecht kwam.

Lees ook:Op kraambezoek in het olifantenverblijf van Artis?
Lees ook:Jubileumboek Ik hou van Artis
Lees ook:Artis gaat op zoek naar het verleden
Lees ook:Boek: ‘Tanja – Het nijlpaard van Artis’
Lees ook:Emmertje olifantenpoep kopen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>