Eerste senioren Smartphone in Nederland: De Doro PhoneEasy 740 brengt generaties samen

Smartphones worden steeds ingewikkelder. Het tempo waarmee de ontwikkelingen elkaar opvolgen is voor jonge mensen soms al lastig, laat staan voor senioren. Doro’s eerste smartphone, de Doro PhoneEasy 740, is daarom speciaal ontworpen voor senioren.

 

 

Het versturen van emails of het surfen op internet via 3G of WiFi is eenvoudig door het simpele menu dat naast touchscreen ook te bedienen is met een uitschuifbaar toetsenbord. Deze telefoon brengt generaties samen met functies zoals een 5 megapixel camera zodat opa en oma nu ook hun foto’s eenvoudig kunnen delen met kinderen of kleinkinderen.

Ook de software op de Doro PhoneEasy 740 is speciaal ontwikkeld voor senioren. De op Android gebaseerde Doro Experienceis een interface met extra duidelijke iconen en specifiek voor de doelgroep ontwikkelde functies en apps. Een belangrijke feature van de software is de Doro Experience Manager, hiermee kan het toestel via het internet op afstand ingesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld contacten, favorieten of updates aangepast worden en kun je je opa of oma op afstand eenvoudig helpen met de telefoon. De aanpassingen zijn onmiddellijk zichtbaar op het toestel.

Met de Doro PhoneEasy 740 won Doro een iF Product Design Award voor het meest innovatieve productdesign. Volgens de filosofie van Doro moet techniek het leven eenvoudiger maken en productdesign speelt een sleutelrol in deze overtuiging. Extra luid en helder geluid, een scherm met extra contrast en de extra grote toetsen zijn voorbeelden hiervan. Bovendien bezit de Doro PhoneEasy 740 ook over een GPS beveiligingalarm. Wanneer de gebruiker hulp nodig heeft, zendt de telefoon direct een alarm per sms naar familie of vrienden.

De Doro PhoneEasy 740 is verkrijgbaar vanaf 15 april voor een adviesverkoopprijs van €249.

 

Lees ook:Moederdagtip: sharing is caring!
Lees ook:My Doro Manager helpt senioren hun Doro smartphone beter te begrijpen
Lees ook:Senioren te oud voor een smartphone?
Lees ook:Smartphone speciaal ontwikkeld voor senioren
Lees ook:Doro komt met smartphone speciaal voor ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>