Smartphone speciaal ontwikkeld voor senioren

Een smartphone speciaal voor senioren op de markt gebracht, is dat boffen voor ons? Een mobiele telefoon voor senioren bestaat al langer, maar een smartphone ontbrak nog. Belangrijke eigenschap van het toestel is dat het touchscreen niet reageert op onbedoelde aanrakingen.

 

 

 

Deze “Raku Raku” smartphone draait op een aangepaste versie van Android 4.0 die gebruikmaakt van een groot, zeer leesbaar, lettertype en het aantal applicaties op het startscherm beperkt tot slechts een handjevol gebruiksvriendelijke apps zoals telefoonfunctie, telefoonboek, e-mail en de weersvoorspelling.
Daarnaast beschikt het toestel over een aantal seniorvriendelijke functies zoals ruisonderdrukking en een stemvertragingsfunctie die het eenvoudiger moet maken om de beller te begrijpen. Het is echter niet bekend of deze functies ook op de overzeese modellen zullen verschijnen. Fujitsu zal het toestel voor elk land enigszins aanpassen.

In 2012 verkocht het bedrijf 8 miljoen van deze smartphones in Japan. De smartphones voor ouderen van Fujitsu worden vanaf volgend jaar ook verkocht in Europa en de Verenigde Staten. Een precieze datum voor de uitgave van de Raku Raku is nog nietbekend, maar hou het in de gaten.

Lees ook:Eerste senioren Smartphone in Nederland: De Doro PhoneEasy 740 brengt generaties samen
Lees ook:My Doro Manager helpt senioren hun Doro smartphone beter te begrijpen
Lees ook:Hier moet je opletten bij het zoeken naar een mobieltje voor ouderen
Lees ook:Senioren te oud voor een smartphone?
Lees ook:Vodafone promoot mobiel internet voor senioren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>