Vliegen, vliegen en nog eens vliegen…… oma weet raad!

Smerige, vieze beesten zijn het, vliegen. En oh, oh, wat zijn er veel van dit jaar, ik blijf ze dood meppen! Bovendien verspreiden ze tal van ziektes en bacteriën. Het warme weer van de voorbije weken zorgt ervoor dat er meer vliegen zijn dan vorig jaar. De warmte versnelt de levenscyclus en de vliegen planten zich  sneller voort. Hygiëne is ontzettend belangrijk als je vliegen in huis wilt voorkomen!
Gooi afval op tijd weg, laat etensresten niet staan, ruim uitwerpselen van huisdieren op tijd op, dek je voedsel altijd af en ruim gemorst voedsel op tijd op. Houd vloeren, tafels, fornuizen en aanrechten schoon en sluit afvalemmers af. De vliegenpopulatie zal overigens snel opnieuw krimpen, omdat de temperaturen alweer wat lager zijn.

Op de site “oma weet raad” zag ik een aantal bruikbare tips:

  • Een bakje met water en wat hele kruidnagels, gegarandeerd geen vliegen meer in huis!
  • Een doorzichtig boterham- of diepvrieszakje met water vullen en ophangen in de deur- en raamopening. Om één of andere reden komen de vliegen dan niet binnen.
  • Een pot basilicum in de vensterbank houdt vliegen uit de keuken.
  • Vliegen zijn gek op honing. Als je honing vermengt met een geweekt zoetje en het smeerseltje op een stuk glad papier uitstrijkt, zullen vliegen ervan snoepen en sterven.

Lees ook:Kruidnagels tegen wespen!
Lees ook:Rillerig? Drink gemberthee
Lees ook:Kaneel biedt zoveel meer
Lees ook:Kruidnagels inslaan tegen de wespen!
Lees ook:Honing is een wondermiddel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>