Honing is een wondermiddel

Honing schijnt een wondermiddel te zijn voor huid en haar. De was, suikers en mineralen zijn goed voor je lichaam. Ik weet niet hoor, ik zie mezelf niet m’n hele lijf insmeren met een pot honing om vervolgens zo glad als een aal weer aan te voelen. Maar goed, ik wil je de mogelijkheden van dit wondermiddel niet onthouden, dus hier komen zes veel voorkomende beautyproblemen die je met honing aan kunt pakken. Succes en laat me weten wat het met je doet……..

1) Droge huid

Was je gezicht en breng de honing aan. Laat de honing vijftien minuten drogen en was het dan af met warm water. Herhaal elke week voor het beste resultaat.

2) Wondje

Breng een tot twee keer per dag een toefje honing aan op het vlekje. Laat het opdrogen en spoel het dan af. De roodheid zal verminderen en het genezingsproces zal gestimuleerd worden.

3) Ruwe huid

Meng honing en suiker samen in een kopje tot een pasta. Wrijf dit in cirkelvormige bewegingen over de ruwe vlekken of zelfs je hele lichaam. Laat het drogen en neem dan een douche. Je huid zal zacht, glad en fris aanvoelen. Kan ook perfect gebruikt worden als gezichtsscrub en zelfs als lipscrub.

4) Lusteloos haar

Meng een half kop honing met vier koppen water en een halve kop citroensap. Was je haar, spoel goed uit en breng het mengsel aan op je haar. Niet uitspoelen, gewoon laten drogen.

5) Droog haar

Meng een halve kop honing met twee eetlepels olijfolie. Breng aan op het haar, wrap het en draai het in een handdoek. Laat een halfuur rusten, en was het dan uit. Werkt ook goed voor de hoofdhuid.

6) Gebarsten huid

Gebruik dagelijks een mix van een kwart kop honing met twee koffielepels droge melk. Masseer dit mengsel op een vochtige huid. Het zal make-up en andere onzuiverheden verwijderen. Goed afspoelen en hydraterende crème aanbrengen.

Tip:

Zorg dat je  pure honing gebruikt voor je beautyproducten.

Nog een tip mocht je te diep in het glaasje hebben gekeken: de fructose, aanwezig in honing, zorgt ervoor dat je alcoholspiegel minder hard schommelt. Hierdoor voel je je stabieler en wordt de afbraak van alcohol versneld. Je kater verdwijnt in een mum van tijd.

Lees ook:Laat je huid stralen met dit asperinemasker!
Lees ook:Gezichtsmasker tegen de gure wind
Lees ook:Kaneel biedt zoveel meer
Lees ook:Raapsteeltjessalade met tomaat en ei (recept)
Lees ook:Recepten voor haarmaskers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>