Liever naar WK dan op vakantie

Uit onderzoek van Eurotravel Sports onder 250 Nederlandse mannen tussen de 16 en 75 jaar oud blijkt dat mannen liever op een geheel verzorgde sportreis naar een WK-voetbal gaan dan op vakantie met hun gezin. Dat is toch erg, dat voetbal zo’n grote rol speelt in het leven van de man!! En wij maar jaren denken dat ze zo heerlijk genoten hebben in de voortent…….

 

 

Voetbalreizen hebben de voorkeur boven reizen waarbij hockey, tennis en zwemmen centraal staan. De voornaamste reden dat mannen een sportreis willen maken is dat deze meestal gekoppeld is aan een unieke gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een historische wedstrijd waar ze getuigen van mogen zijn. Vakantie met hun partner en/of gezin haalt het daar niet bij.

38% van de mannen geeft het liefst een sportreis aan zichzelf. 30% geeft dit type reis het liefst aan zijn kinderen of vrienden (22%). De partners van de mannen komen er met 4% van de goodwill voor een dergelijk cadeau bekaaid van af, net het sportteam waar zij onderdeel van uit maken. De kleinkinderen, schoonvaders en schoonmoeders krijgen van de mannen niets. Zij hoeven dus niet te rekenen op een sportief cadeau.

Een sportreis is voor de mannen met name geslaagd wanneer ze hierdoor aanwezig kunnen zijn bij een uniek sportevenement met een hoge historische waarde. Dit is voor 52% het belangrijkste doel. Daarbij vindt 24% van de mannen het belangrijk dat een sportreis betaalbaar is, 10% dat de accommodatie goed verzorgd is. 8% hecht waarde aan een goede organisatie en slechts 6% vindt de sfeer onder reisgenoten van het grootste belang.

Lees ook:Crisis ook merkbaar voor moederdag!
Lees ook:Kookkunsten moeder niet te overtreffen
Lees ook:HEMA komt met persoonlijke digitale cadeaus
Lees ook:Vier op tien Nederlanders al stijf van de kerststress
Lees ook:Hollander gek op vakantie in eigen land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>