TV-actie voor de slachtoffers van de tyfoonramp in de Filipijnen

Maandag 18 november aanstaande kun je vanaf 6 uur ‘s ochtends tot middernacht naar het Instituut voor Beeld en Geluid bellen om geld te doneren voor de slachtoffers van de tyfoonramp in de Filipijnen. De hele dag zullen publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp besteden. De actie wordt georganiseerd door de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en de publieke omroep, RTL en SBS6. Ook kun je er geld en cheques inleveren. Het gironummer 555 is al sinds maandag opengesteld in verband met de ramp.

 

Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland zullen maandag de nationale actiedag voor de Filipijnen met een tv-programma afsluiten.

De tyfoon Haiyan heeft in de Filipijnen mogelijk 10.000 levens gekost en complete dorpen en steden verwoest.

Het officiële dodental van de ramp is bijna 1800, maar de verwachting is dat het aantal slachtoffers snel zal oplopen. Ongeveer 10 miljoen mensen zijn getroffen door de tyfoon. Zo’n 660.000 mensen zijn hun huis kwijt.

In 2004 werd ook een grote tv-actie gehouden na de tsunami in Azië. Toen werd ruim 60 miljoen euro opgehaald.

Kom in actie een GEEF!!! Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen.

Lees ook:Bekende Nederlanders veilen eigendommen voor Giro 555-hulpactie
Lees ook:Drie keer zoveel Alzheimerpatiënten in 2050
Lees ook:Nederland hielp Haïti……. en hoe!!!!!!
Lees ook:50 jaar na dato…: Softenon-fabrikant belooft slachtoffers geld
Lees ook:Verdubbeling van aantal diabetici tot 2025

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>